8 ролей для батьків, якщо вони хочуть, щоб їхні діти були успішними: дослідження Гарварду

05.09.2020 2 By Chilli.Pepper

Професор Гарварду Рональд Фергюсон є автором книги «Формула: розкриття секретів виховання дуже успішних дітей». Після того, як він був зачарований тим, що батьки зробили для формування його найталановитіших учнів, він провів дослідження і визначив, що існує вісім батьківських ролей, які складають формулу головного виховання. За його словами, дуже важливо бути «партнером в ранньому навчанні», що допомагає дітям захоплюватися збором нової інформації і досягненням успіху.

«Партнер з раннього навчання» – найважливіша роль вісімки. kali9 / Getty Images

Виявлення закономірностей, тенденцій і формул полегшує нашу роботу (і життя). Але важко повірити, що хто-небудь відкриє формулу для найважчої роботи: виховання суперуспішних дітей, повідомляє businessinsider.

Професор Гарвардського університету Рональд Фергюсон, автор книги «Формула: розкриття секретів виховання дуже успішних дітей», недавно сказав Harvard Gazette, що він зробив саме це.

Фергюсон був зачарований тим, що батьки зробили для формування його талановитих учнів. Тому він і співавтор Татша Робертсон всебічно вивчили, як різні стилі виховання впливають на успіх дітей. “Піддослідні” включали наймолодшого виборного чиновника штату в країні і мати генеральних директорів YouTube і генетичної компанії 23andMe.

Що вийшло?

Вісім батьківських ролей, які, за словами Фергюсона, складають формулу майстерного виховання. «Це було схоже на прихований зразок, який поступово розкрився – набір широко визнаних, добре вивчених якостей, які є основними засадами успіху».

Добре зіграйте ці вісім ролей, і ви станете найкращим вихователем.


Корисна їжа у Києві та Україні — замовляйте фрукти додому – на сайті / на сайте

 

1. «Партнер у ранньому навчанні»

Запропонуйте дітям зацікавитись навчанням до того, як вони почнуть школу. Shutterstock

У цій ролі батьки змушують своїх дітей цікавитися навчанням у ранньому віці, ще до того, як він піде в школу. Фергюсон називає партнера по ранньому навчанню найважливішою роллю з восьми. Найуспішніші діти можуть читати прості слова в дитячому садку і випробувати те, що Фергюсон називає «ефектом раннього випередження», коли дитина позитивно реагує на хвилювання вчителя, що вони вже вміють читати.

2. «Бортінженер»

Між цим і батьківським гелікоптером є різниця. KieferPix / Shutterstock.com

Це батько, який стежить за навколишнім середовищем зростання дитини, стежить за тим, щоб він отримав те, що йому потрібно, і втручається, коли це не так.

Це не те ж саме, що бути батьком-пілотом-гелікоптеру, який, за словами Фергюсона, «настільки залучений в життя своїх дітей, що навпаки, не створює для них простору для розвитку незалежних відносин, навчання тому, як вести переговори для себе або визначати свої власні інтереси». Ми з дружиною почали грати цю роль, коли зіткнулися з учителем, яка не ставився справедливо до нашої доньки, дописує автор.

3. “Фіксатор”

Вони не дозволяють нестачі ресурсів заважати. Rawpixel.com/Shutterstock

У цій ролі батько не втрачає жодної ключової можливості для покращення своєї дитини – і вони не дозволяють дефіциту ресурсів сповільнювати їх.

Як говорить Фергюсон, “Батьки можуть жити в злиднях, але якщо вони бачать можливість, яку вважають важливою для успіху своєї дитини в школі чи житті, вони пройдуть крізь стіни, щоб її отримати”.

4. “Відкривач”

Вони допомагають своїй дитині пізнавати світ. Shutterstock.com

Батьки-відкривачі допомагають своїй дитині пізнавати світ, відвідуючи музеї, бібліотеки, експозиції тощо – все, щоб розширити її світогляд. Знову ж таки, це трапляється навіть при нестачі ресурсів; Батьки-розкривачі проявляють творчі здібності до того, як влаштувати такі виходи. “Моя дружина і я приділили цьому додаткову увагу, оскільки ми любимо переживання, а не речі”, – говорить автор огляду.

5. “Філософ”

Ця роль допомагає дітям знайти мету. Діна Урецький / Shutterstock.com

Фергюсон каже, що це друга найважливіша роль, оскільки вона допомагає дітям знаходити мету. Тут батьки задають глибокі життєві запитання та відповідають на них, ніколи не дозволяючи недооцінки здатності дитини розуміти життя і розуміти сенс. Я був здивований, як рано моя донька зрозуміла ці великі ідеї.

6. “Модель”

Вони втілюють важливі для них цінності. Monkey Business Images/Shutterstock

Це класичне рольове моделювання. Батьки, які добре роблять це, чітко усвідомлюють, які цінності для них важливі, і наполегливо працюють, щоб передати ці цінності своїм дітям, які потім прагнуть наслідувати їх. Ми з дружиною намагаємось жити у відповідності до своїх основних цінностей щодня – але це не означає, що це легко, або що ми завжди досягаємо успіху.

7. “Переговорник”

Це навчє дітей відстоювати себе – з повагою. Іван Марянович / Shutterstock

Ця роль вчить дитину бути поважним, відстоюючи себе і те, у що вона вірить (особливо перед особами, що мають владу та авторитет).

8. “GPS навігаційний голос”

Це голос батьків, який залишається в голові дитини, навіть коли вони вийшли з дому. Бетсі Ван Дер Мір / Гетті

Фергюсон описав це як: “Голос батьків у голові дитини після того, як дитина пішла з дому, навчаючи молодого дорослого через нові життєві ситуації”. Я можу лише сподіватися, що GPS нашої дочки ніколи не говорить “перерахунок”, враховуючи роботу, яку ми зробили, щоб спробувати тримати її в курсі.

Обнадійливо, Гарвардський дослідник сказав, що найважливішою якістю для батьків, коли вони носять ці різні капелюхи, є просто рішучість бути чудовим батьком. Він називає цю мотивацію “опіком” і каже, що це часто виникає в історіях батьків:

Це може бути щось, що пішло не так у їхньому дитинстві, чого вони не хотіли повторювати для власних дітей. Це може бути сімейною спадщиною досконалості в якійсь галузі, яку вони відчували відповідальністю передати своїм нащадкам. Або якесь зобов’язання щодо того, що сім’я мала, наприклад, громадянські права, які вони бажали, щоб їхні діти шанували. Але кожен із цих батьків мав уявлення про те, якою людиною вони хотіли б стати своїх дітей. Це бачення, разом із опіком, керувало та надихало їх батьківство.

Тож яким би не був ваш «опік», використовуйте його, щоб добре зіграти ці вісім ролей. Жодна з ролей не завжди є легкою, але всі вони важливі для того, щоб дати дитині всі шанси на успіх.

 


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: