5 загиблих – російський гелікоптер збито в Сирії

01.08.2016 0 By Chilli.Pepper

(CNN) Російський гелікоптер був збитий в понеділок після надання допомоги в сирійському місті Алеппо, загинули всі п’ять членів екіпажу на борту, повідомили російські державні ЗМІ.

ru-geli-1Міністерство оборони Росії заявило, що вертоліт Мі-8 був збитий зенітним вогнем в провінції Ідліб, коли він повертався на базу, повідомляє державне телебачення.

“Ті, хто були на борту гелікоптера, за даними Міністерства оборони, героїчно загинули, тому що вони намагалися контролювати машину, щоб звести до мінімуму втрати на землі”, сказав державній інформаційній агенції “Спутнік” прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков.

Збиття гелікоптера відбувається на тлі смертельних бойових дій в східній частині Алеппо, де повстанці намагаються зламати блокаду сирійського уряду в п’ятирічній громадянської війни в країні.

ru-geli-2До 300 000 чоловік у пастці

Наступ днями поступився авіаударам російськими і режимними військовими літаками.
Організація Об’єднаних Націй попереджає про потенційну гуманітарну катастрофу в Алеппо, оскільки війська режиму, за підтримки російської авіації, стискають лещата навколо зруйнованого міста.

За оцінками, 200-300 тисяч чоловік залишаються в пастці в утримуваній повстанцями частині східного Алеппо.

Сирійські і російські урядовці кажуть три гуманітарних коридори було відкрито, щоб забезпечити розподіл вкрай необхідної їжі та медичної допомоги цивільному населенню та забезпечити жителям – поряд з повстанцями, які вирішили здатися – можливість піти.
Сирійський уряд оголосив загальну амністію для повстанців, які капітулюють перед органами державної влади протягом трьох місяців.

Керрі каже, що коридори можуть бути “хитрощами”

На сьогодні 169 цивільних осіб і 69 бойовиків зголосились на амністію, скориставшись в минулі вихідні коридорами, як повідомив “Спутніку” російський військовий чиновник.
Джерела CNN в Алеппо вважають, що жителі мало використовують коридори через страх того, що уряд може зробити із тими хто рятувався.

Росія каже, що підготувала 14 тонн гуманітарних вантажів для тих, хто залишає місто, до 2,5 тонн продовольства та інших вже поставлених предметів першої необхідності.

Секретар США Державний Джон Керрі припустив у п’ятницю, що коридор потенційно може бути “вивертом”, розмовляючи із репортерами, він несе “ризик … цілком завершити розвал співпраці” між Сполученими Штатами і Росією.

Проте, він сказав: “Якщо ми зможемо вирішити це … і є повне розуміння того, що відбувається, а потім погодити шляхи руху вперед, він дійсно може відкрити деякі можливості”.

Організація Об’єднаних Націй закликала до 48-годинного режиму припинення вогню, щоб доставити так необхідну гуманітарну допомогу в місто, де більшість людей страждають від недоїдання і закінчуються предмети медичного призначення.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: