5 українців подолали перший етап Відкритого Австралійського турніру 2018

16.01.2018 0 By Chilli.Pepper

106-ий чемпіонат Австралії з тенісу і перший турнір Великого шолома у 2018 році, стартував учора, 15 січня.

Відкритий чемпіонат Австралії — єдиний турнір Великого шолому, в якому українці, а точніше, українки здобували перемогу.

Жіноча пара у складі сестер Альони і Катерини Бондаренко стали чемпіонками в 2008. Тепер українські рекорди турніру оновилися переможним показником – п’ять з шести учасників під жовтосиніми кольорами візьмуть участь у другому колі.

Далі, у наступний, другий етап йдуть Катерина Бондаренко, Марта Костюк, Еліна Світоліна, Леся Цуренко, а також єдиний участник чоловічої сітки турниру – Олександр Долгополов. За межами змаганнь залишилась Катерина Козлова.

Марта Костюк

Марта Костюк /Getty Images

 

Марта Костюк, ще й наймолодша учасниця турніру, а також переможниця минулорічного турніру серед юнаків. Вона отримала запрошення від організаторів турніру взяти участь у дорослій кваліфікації.

Марта сенсаційно розбила першу ракетку Китаю Пен Шуай – 6:2, 6:2.

Катерина Бондаренко

Катерина Бондаренко /Getty Images

 

Катерина Бондаренко увосьме стартувала в основній сітці Australian Open і вдруге намагалась з 2010 року пройти у друге коло. І фортуна їй сприяла – вона вперше зустрілась із кваліфаєром Вікторією Голубич, яка в Мельбурні жодного разу не перемагала в основі.

Катерина Бондаренко (Україна) – Вікторія Голубич (Швейцариія, Q) 7-6(3), 4-6, 6-2.

Еліна Свіоліна

Еліна Свіоліна /Getty Images

 

Еліна Світоліна, впевнено перемогла четверту ракетку світу, у двох сетах подолавши переможницю кваліфікації сербку Івану Йорович – 6:3, 6:2.

Далі Еліна зустрінеться із 59-ю ракеткою світу із Чехії Катериною Синяковою. Вони зустрінуться вдруге, тоді, на US Open, українка виграла у трьох партіях (6:0, 6:7, 6:3).

Леся Цуренко

Леся Цуренко /Getty Images

 

Леся Цуренко останньою з представників України проводила свою зустріч в рамках першого в сезоні турниру Великого шлему – на Australian Open.

Вона успішно подолала Наталью Віхлянцеву з Росії.

Наталья Віхлянцева – Леся Цуренко (Украина) – 6:3, 3:6, 4:6

Александр Долгополов

Олександр Долгополов /Getty Images


Олександр Долгополов
, перша ракетка України, у трьох сетах отримав “зелену карту” на другий раунд Відкритого чемпу Австралії.

Його перший матч проходив проти екс-першої ракетки Австрії Андреаса Хайдер-Маурера, який потрапив до основної сітки Australian Open за захищеним рейтингом.

Це була третя наочна зустріч між Долгополовим і Хайдер-Маурером і також тривала мінімальну кількість партій. За 2 години і 7 хвилин українець зареєстрував свою десяту перемогу на кортах Australian Open.

Впевнений старт української команди дає хороші шанси зберегти “сюрпризний” стиль боротьби до фіналу знаменитого турніру.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: