Окупанти двічі відкривали вогонь всупереч домовленостей у перший день зими

02.12.2020 0 By Chilli.Pepper

В районі Катеринівки і Попасної ворог відкривав вогонь всупереч домовленостей Тристоронньої контактної групи.

Про це повідомляє Штаб Операцій Об’єднанних Сил у Ранковому зведенні щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 02 грудня 2020 року.

Об’єднані сили надійно контролюють ситуацію в районі проведення операції.

Впродовж минулої доби, 1 грудня, збройні формування Російської Федерації та її найманці двічі порушили домовленості, досягнуті під час засідання Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року.

Так, вогневу активність ворога із застосуванням стрілецької зброї зафіксовано неподалік населеного пункту Катеринівка. З автоматичного станкового гранатомета та стрілецької зброї противник вів вогонь неподалік Попасної.

Провокативні ворожі постріли не становили загрози для життя та здоров’я українських захисників, тому вогонь у відповідь вони не відкривали.

Від початку поточної доби, 2 грудня, у районах відповідальності українських підрозділів порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. По всій лінії розмежування спостерігається тиша. Однак українські воїни пильності не втрачають та готові до миттєвого реагування на будь-які дії противника.

Підрозділи Збройних Сил України та інших складових сил оборони, дотримуючись запровадженого режиму припинення вогню, продовжують виконувати завдання за призначенням.

Інформація про події Рубіжного та інші локальні новини регіону.

Слід зауважити, що порушення відбуваються постійно. Так:

30 листопада, збройні формування Російської Федерації та її найманці чотири рази порушили домовленості, досягнуті під час засідання Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року.

Так, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю російсько-окупаційні війська застосували поблизу населених пунктів Водяне та Новотошківське. Окрім того, режим припинення вогню противник порушив у районі Гнутового, задіявши на цій ділянці станковий протитанковий гранатомет.

Бойових втрат і поранень унаслідок провокаційних ворожих пострілів серед українських захисників не було.
Ще одне порушення досягнутих домовленостей задокументовано на Приазов’ї. По обіді поблизу населеного пункту Водяне зафіксовано проліт ворожого БПЛА типу «Квадро» із перетином лінії розмежування.

Зосередженим вогнем зі стрілецької зброї українські воїни збили безпілотний літальний апарат противника.

Слава Україні!


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: