$3,5 тисячі заплатив Twitter українцю за оптимізацію роботи мережі

17.08.2021 0 By NS.Writer

Соціальна мережа Twitter виплатила українцеві Богдану Кулиничу грошову винагороду за вирішення проблеми расистської упередженості, яка була в алгоритмах системи, повідомляє dev.ua з посиланням на The Guardian.

Богдан Кулинич — аспірант швейцарського університету EFPL. Він знайшов помилки в алгоритмі обрізки зображень Twitter. Виявилося, що соцмережа постійно фокусувалася на білих особах, обрізаючи зображення темношкірих людей. Це стосувалося навіть білих собак.

Часто технології шкідливі не через нещасні випадки чи ненавмисні помилки, а через власну конструкцію. Це відбувається за рахунок максимізації залученості користувачів.

Кулинич спочатку штучно згенерував обличчя з різними характеристиками, а потім пропустив їх через алгоритми обрізки мережі. Таким чином, можна було побачити, на чому фокусується програмне забезпечення.

Виявилося, що алгоритм справді більше фокусувався на більш молодих, струнких і світлих людях. Компанія заплатила українцеві $ 3500 за доказ некоректної роботи алгоритму.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: