Нова реклама Трампа у Facebook використовує фото протесту в Україні у 2014 році

23.07.2020 0 By Chilli.Pepper

Нова реклама Трампа у Facebook використовує фотографії протесту в Україні у 2014 році, а не в США у 2020 році, повідомляє gizmodo.

Частина нової реклами на Facebook, опублікованої у ході кампанії з переобрання президента Трампа в 2020 році, з непізнаною фотографією з України, на якій зображений «хаос і насильство» Знімок екрану: Facebook / Дональд Дж. Трамп. Фотографія справа Мстислава Чернова.

 

В останній рекламній кампанії президента Дональда Трампа на Facebook використовується фотографія демонстрантів, які зіштовхнулися з поліцією, і мається на увазі, що буде «хаос і насильство», якщо президент не буде переобраний у листопаді. Користувачі Facebook, які побачать нове оголошення, ймовірно, збагнуть, що фотографія була зроблена у Сполучених Штатах у цьому році. Насправді фото з України. 2014 року, не менше.

Фотографію, на якій зображенл поліцейського, що впав і демонстрант, який намагається забрати його кийок, можна знайти на сторінці Вікіпедії про українську революцію 2014 року, і її було зроблено фотожурналістом Мстиславом Черновим. Зображення було поширене за ліцензією Creative Commons 3.0, що дозволяє будь-кому використовувати його, якщо згадано фотографа. Кампанія Трампа не згадала про фотографа.

У новій рекламі на Facebook є слова «Громадська безпека проти хаосу і насильства» з фотографією президента Трампа і неназваних поліцейських над словами «громадська безпека» і фотографією українських демонстрантів під заголовком «хаос і насильство». Український регіон Крим був анексований Росією 20 лютого 2014 року, всього через два дні після того, як це фото було зроблено 18 лютого.

 

В оголошенні жодним разом явно не йдеться, що фотографія насильства повинна представляти США, але, знову ж таки, це буде очевидним припущенням для всіх, враховуючи поточне повстання, яке відбувається у таких місцях, як Портленд, штат Орегон.

Кілька різних версій нової реклами показуються на Facebook, і, як не дивно, в них, схоже, міститься супровідний текст, присвячений проблемі абортів. Схоже, що оголошення показується найбільш помітно для користувачів у Пенсільванії, Флориді, Джорджії, Колорадо і Техасі на основі інформації, що є доступною у бібліотеці оголошень Facebook.

Реклама Трампа позначена логотипом «Євангеліка для Трампа», релігійної групи, з якою Трамп втрачає популярність протягом минулого року. Раніше євангелісти були найнадійнішими прихильниками Трампа, але, схоже, ситуація швидко змінюється. Ще в березні приблизно 80% білих євангелістів заявили, що вони схвалюють роботу, яку робив президент Трамп, згідно з опитуванням PRRI. Це число скоротилося до 62% у червні під час акцій протесту з приводу вбивства поліцейськими Джорджа Флойда і наступних загальнонаціональних акцій протесту.

 

 

Кампанія Трампа витрачає мільйони на рекламу у Facebook, багато з якої є проблемною за рядом причин. В одній із них Трамп використовує расову нещирість із посиланням на Елізабет Уоррен. В іншій кампанії Трампа використовувалася музика без згоди власника авторських прав. А ще в іншому випадку Трамп використовував стару фотографію мирного першого травня, щоб звинуватити випадкових людей у «Антифа», антифашистському русі без лідера.

І це не кажучи вже про буквально нацистські символи, які кампанія Трампа використовувала в рекламі на Facebook. Соціальна медіа-компанія прибрала рекламу після значного громадського протесту.

Як насправді зараз виглядають американські протести? Схоже, безіменна таємна поліція вириває демонстрантів з вулиць, застосовуючи це як «превентивний» захід проти людей, яких звинувачують у скоєнні злочинів, що є явно неконституційним. І люди в основних новинних агентствах нарешті починають використовувати F-слово: фашизм.

Чиновники режиму Трампа пообіцяли принести ту ж тактику, яку вони на даний час використовують у Портленді, в інші міста, такі як Чикаго. І якщо інформація про скупчення військ у Чикаго виявиться правдою, то найближчими тижнями вона стане набагато більш фашистською.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: