Чи можуть плазмові двигуни замінити реактивні?

03.07.2020 0 By Chilli.Pepper

Команда дослідників з Інституту технічних наук університету Ухань запропонувала прототип конструкції рушійного двигуна, що використовує повітряну плазму, індуковану мікрохвильовою іонізацією.

Нині плазмові двигуни вважаються найпростішою формою руху електричних космічних апаратів, тобто реактивний двигун просто використовує лише повітря і електрику для отримання високої температури і плазми під тиском для реактивного руху, повідомляє designboom.

Використовуючи саморобний пристрій, який вимірює підйомну силу і тиск струменя при різних налаштуваннях мікрохвильової потужності і швидкості повітряного потоку, дослідники продемонстрували, що при однаковому енергоспоживанні його тяговий тиск можна порівняти з тиском звичайних реактивних двигунів літаків, що використовують викопне паливо. Це означає, що двигун без викидів вуглецю потенційно може бути використаний в якості реактивного двигуна в атмосфері.

Так само, як тверді речовини, рідини та гази, плазма – це нормальний стан речовини. Він виникає природним шляхом через іонізацію молекул при високих температурах, таких як сонце або у високих електричних полях, як блискавки. Використовуючи лише повітря та електрику, дослідникам вдалося створити потужний тиск. По-перше, іонізоване повітря створює низькотемпературну плазму, яка потім переміщується через трубку повітряним компресором. Під час руху по трубці на плазму впливає мікрохвиля, яка струшує іони плазми, змушуючи їх розбиватися неіонізованими атомами, підвищуючи температуру і тиск, і саме це породжує тягу.

Інформація про проект:

Назва: Реактивний рух за допомогою мікрохвильової повітряної плазми в атмосфері

Дослідники: Дан Йе, Джун Лі і джау Танга

 

Технології зміцнення і азотування сталі в Україні — замовляйте на сайті KARBAZ — подробці


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: