Російські приватні військові компанії можуть визнати терористичними організаціями

25.06.2020 0 By NS.Writer

Сьогодні зареєструвала проект постанови Верховної Ради України «Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОЧЕС, урядів і парламентів держав світу про визнання російських приватних військових компаній терористичними організаціями». Проект постанови підписаний 20 народними депутатами з різних фракцій.

Про це пише народний депутат України Ірина Фірз на своїй сторінці у Facebook.

Проектом Постанови пропонується звернутися до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОЧЕС, урядів і парламентів держав світу з вимогою про визнання російських приватних військових компаній терористичними організаціями, а також визнання Російської Федерації державою-спонсором тероризму, що всебічно підтримує тероризм та блокує діяльність Ради Безпеки ООН, чим ставить під загрозу міжнародний мир і безпеку, а також посилити тиск на Російську Федерацію, у тому числі шляхом запровадження нових секторальних обмежувальних заходів (санкцій).

Російська Федерація використовує “ПВК “Вагнера” та інші приватні військові компанії як елемент гібридної війни Росії в інших країнах світу, зокрема, з метою приховування злочинів та участі Кремля у військових операціях за кордоном. Бойовики “ПВК “Вагнер” брали участь в бойових діях в Україні, Сирії, Судану, ЦАР, Лівії. Під час цих операцій вони скоювали злочини, порушували норми міжнародних конвенцій.

Постанова є сигналом підтримки Конгресу Сполучених Штатів, в якому представники Republican Study Committee (RSС), що об’єднує 147 законодавців з Республіканської партії в представили документ «Посилення Америки та протидія глобальним загрозам». Автори документу Конгресу пропонують посилити санкції щодо Москви та віднести Росію до держав-спонсорів тероризму. Крім того, Міжнародний кримінальний суд прийняв у провадження справу про розслідування злочинів лідера LNA фельдмаршала Халіфи Хафтара та російських найманців з приватних військових компаній, зокрема, «Вагнера», що беруть участь у його збройних формуваннях.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: