Випадки коронавирусу в Німеччині знову зростають через кілька днів після послаблення карантину

10.05.2020 0 By Chilli.Pepper

Кількість інфикованих в Німеччині знову почала зростати, всього через кілька днів після того, як в країні були послаблені обмеження щодо блокування, повідомляє businessinsider.

Канцлер Меркель оголосила у середу, що всім магазинам в країні буде дозволено знову відкритися, а школи та спортивні заходи також поступово повертаються.

Проте, останні офіційні дані показують, що рівень розмноження вірусу на даний час повернувся до 1,1, а це означає, що уряд Меркель може бути змушений ввести колишні обмеження.

Епідеміологи кажуть, що країни ризикують ростом числа випадків, коли так званий показник R піднімається вище 1.

Меркель у середу ввела «аварійне гальмо», яке означає, що колишні обмеження повинні знову бути введені на місцевому рівні у районах, де число випадків коронавирусу перевищує поріг у 50 чоловік на 100 000 людей.

Визнаючи «ступінь невизначеності» у своїх останніх щоденних оцінках, федеральний Інститут Роберта Коха заявив, що тепер необхідно проводити «ретельний моніторинг ситуації у найближчі дні», щоб запобігти черговому сплеску випадків.

Німеччина зазнала значно меншого числа загиблих, ніж інші європейські країни у порівнянні, причому експерти припустили, що ранній режим блокування і масове тестування допомогли обмежити поширення інфекції.

Проте, останніми тижнями національне блокування почало руйнуватися, оскільки окремі держави в односторонньому порядку послаблюють обмеження.

Останніми днями також вибухнули протести через продовження деяких обмежень.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: