20 тонн гуманітарної допомоги для наших захисників передала українська громада в Нідерландах

12.10.2021 0 By NS.Writer

Напередодні відзначення Дня захисників та захисниць України у Національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь» відбулась передача медичного та реабілітаційного обладнання, отриманого як гуманітарна допомога від української діаспори в Нідерландах. Про це пише armyinform.com.ua.

– Медичне та реабілітаційне обладнання передадуть до військово-медичних закладів системи Міністерства оборони України, туди, де лікуються та проходяться реабілітацію наші захисники, які дістали поранення або інвалідність внаслідок війни, — відзначив голова Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України при Президентові України Сергій Куніцин.

Як наголосив Сергій Куніцин, усього для потреб наших захисниківнадійшло 20 тонн гуманітарної допомоги.Обладнання було закуплено за благодійні кошти небайдужих українців, які проживають у Нідерландах. Це інвалідні візки, мобільні електровізки, медичні ліжка з ортопедичними матрацами, апарати для реанімації, різноманітне обладнання та майно, яке призначене для покращення реабілітації українських воїнів, насамперед для тих, хто втратив кінцівки під час бойових дій. Крім того, мобільні електровізки спеціально спрямують як адресну допомогу важкопораненим українським воїнам, які мають труднощі з пересуванням.

За словами міністрау справах ветеранів України Юлії Лапутіної, здоров’я українських захисників, їхнє відновлення та реабілітація після поранення — це пріоритет у роботі керівництва держави та уряду.

— Маємо посилити наші спроможності у напрямку медичної, соціальної та психологічної реабілітації ветеранів.З наступного року має запрацювати Український ветеранський фонд. Це буде державна установа, яка буде фінансуватися як з бюджету, так і за рахунок держгарантій залучати міжнародну технічну допомогу і донорську допомогу як з України, так і з-за кордону. Це дозволить значно розширити спектр можливостей фінансування ветеранських програм, зокрема медичної та психологічної реабілітації наших воїнів, — відмітила Юлія Лапутіна.

Начальник Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь» генерал-майор медичної служби Анатолій Казмірчук та уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко подякували українській громаді у Нідерландах за гуманітарну допомогу та висловили сподівання, що передане обладнання значно пришвидшить медичну реабілітацію та відновлення військовослужбовців Збройних Сил України.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: