16 серпня покажуть перший зібраний в Одесі цивільний «Ірокез»

25.07.2021 0 By NS.Writer

Перший зібраний в Одесі на місцевому авіаремонтному заводі цивільний «Ірокез» — гелікоптер SW-205 покажуть 16 серпня.

Гелікоптер Bell 205 Фото: NRC

Як пише mil.in.ua, про це йдеться у матеріалі УСИ Online.

Це буде великовузлова збірка з поставлених компанією Southwest Florida Aviation комплектуючих.

У подальшому зібрані гелікоптери мають пройти сертифікацію в Україні, даний процес називається «валідацією сертифікації типу».

Гелікоптери серії SW нібито вже мають американські сертифікати, але для можливості експлуатації в Україні цього не достатньо і потрібно пройти валідацію, яку розпочали два місяці тому.

До 16 серпня планують завершити цей процес аби зібрані методом великовузлового збирання могли злетіти на публічній демонстрації.

Презентація цієї пропозиції народним депутатам України, щодо проекту виробництва гелікоптерів відбулась 11 березня 2021 року.

Пресслужба Державного концерну «Укроборонпром» тоді повідомила, що на старті йдеться про цивільну версію транспортно-пасажирських гелікоптерів середнього класу серії SW. Їх можна використовувати як транспортний, пожежний, рятувальний, санітарний тощо.

У подальшому із схваленням оборонного відомства закупівлі, може розпочатися робота зі створення військової версії гелікоптерів.

Після оприлюднення інформації, польські журналісти звернулись до компанії Bell Textron, яка є розробником та виробником гелікоптерів UH-1, а також цивільних Bell 204/205, американці повідомили, що не давали дозволу на організацію виробництва. Але готові до співпраці після погодження з урядом США за процедурою FMS (Foreign Military Sale).

В матеріалі «УСИ Online» йдеться, що ліцензія на виробництво цивільної версії американського «Ірокезу» є у Southwest Florida Aviation, щоправда у мережі відсутня інформація про їх виробничі потужності у США.

Оригінальний Bell UH-1 Iroquois — військовий гелікоптер з одним газотурбінним двигуном, виконаний по класичній схемі з кермовим гвинтом, у різних модифікаціях він виготовлявся до 2018 року та у цьому році відновили у версії UH-1Y на замовлення Чехії.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: