150 років виданню “Аліси в країні чудес” – унікальні ілюстрації Сальвадора Далі (1969)

17.09.2016 0 By Chilli.Pepper

Споглядаючи на картини Сальвадора Далі можна було б отримати відчуття того, що вони спіткнулися, стрибнувши у кролячу нору власного розуму, раптово впавши у безплідні пустки, представлені абстрактними об’єктами і істотами, повідомляє thisiscolossal.com.

Далі

Вниз по кролячій норі

 

Зустріч і взаємодія тоді, Далі і “Аліси в країні чудес” автора, письменника і математика Льюїса Керролла, схоже, відмінно співпала – дві людини, чиї уми подорожують далеко за межами манірних куточків середньої казки. У 1960-і роки редактор в Random House зрозумів, що це геніальне партнерство, залучивши Далі для ілюстрації ексклюзивного видання “Аліси в країні чудес”, до якої Далі підписав кожну копію.

Фронтиспис для Пригоди Аліси в країні чудес

Фронтиспис для Пригоди Аліси в країні чудес

 

Це рідкісне видання “Аліси” вже давно бажаний раритет у колекціонерів і вчених, що тільки випадково з’являється для вивчення або молотка. Проте, до 150-річчя сюрреалістичної розповіді Льюїса, ця єдина у свому роді співпраця нарешті була надрукована для загалу у Princeton University Press.

Подарункове видання, “Аліси в Країні чудес”, включає: введення, пояснююче зв’язок Далі та Керролла товариства Льюїса Керролла Північної Америки президента компанії Марка Бурштейна і дослідження  математика Томаса Банхоффа про математику, виявлену в роботах і ілюстраціях Далі.

басейн Сліз

басейн Сліз

 

Гонка зборів і довга розповідь

Гонка зборів і довга розповідь

 

Кролик посилає Маленький Білль

 

Порада від гусениці

 

Свиня і Перець

Свиня і Перець

 

Божевільне Чаювання

Божевільне Чаювання

 

Земля королеви Крокет

Поле для Королевського Крокету

 

Повість черепахи квазі

Повість черепахи квазі

 

Кадриль Лобстера

Кадриль Лобстера

 

За матеріалами: thisiscolossal.com.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: