10 аргументів, щоб взяти дорослого собаку із притулку

22.06.2017 0 By Chilli.Pepper

“Кожному потрібен друг” – акція в рамках якої ми публікуємо інформацію про тварин, яким потрібні люди, для людей, яким потрібні маленькі друзі.

Малышка, девочка, возраст 1,5 года.Вес 9 кг. Добрая, контактная девочка
город Киев, 063 992 63 43, Юлия

 

1. Дорослі собаки виховані

На відміну від цуценят, багато дорослих собак вже жили з людьми і знають, як вести себе з людиною. Деякі собаки можуть розуміти прості команди на кшталт «Сидіти!» і розрізняють, що від них хоче людина і в якому вона настрої. Собаки, які раніше жили в будинку, швидко розуміють, що можна або не можна, де їх місце для сну і намагаються ходити “по справах” тільки на вулиці.

2. Дорослі собаки не трощать Ваш будинок

Більшість дорослих собак вже пережило стадію «знайти і знищити». Вам не треба так сильно турбуватися про те, що, коли повернетеся додому, Ваша улюблена пара туфель (або пара туфель Вашої дружини або тещі) буде зжовані до невпізнання. На відміну від цуценя, дорослому собаці навряд чи захочеться перекинути у будинку горщик і подивитися, що буде, або порвати на шматки ковдру, яким Вас вкривала бабуся. Звичайно, перший час після притулку собака може перебувати в стресі, але як правило це швидко проходить, як тільки собака розуміє, що більше її не кинуть і цей будинок її назавжди.

3. Ви отримуєте те, що бачите

Ніяких котів в мішку! На відміну від вибору цуценя, Ви точно знаєте, якого кольору і довжини буде шерсть у Вашої собаки, якого вона розміру і, найголовніше, який у неї характер. Доросла собака потрапить до Вас вже зі своєю історією, яка робить її майбутнє більш передбачуваним, ніж у 7-тижневого цуценя.

4. Її простіше навчити новому

Дорослі собаки більш сконцентровані в порівнянні зі своїми молодшими братами. Вони більш уважні і більше хочуть сподобатися і догодити людині. Тим більше, що собака з притулку вже знає життя і знає, як це – жити без людини.

5. Великий вибір на будь-який смак

Ви шукаєте маленьку собачку з сумними очима – будь ласка. Якщо у Вас вже є кішка і Вам потрібна собака, яка буде жити із кішкою, то є й такі. Заводячи дорослу собаку, Ви маєте набагато більше шансів підібрати собаку, яка буде повністю відповідати Вашим побажанням, Вашому характеру і укладу життя.

6. Можна дати притулок породистого собаку або метиса

Якщо Вам дуже подобається певна порода, то можна знайти в притулку породистого собаку, яка раніше жила вдома, але виявилася на вулиці. При цьому, Вам не доведеться викладати великі гроші за породистого щеняти (який, до речі, може вирости в собаку абсолютно іншої породи, і таке буває). Або знайти метиса, який буде схожий на улюблену Вами породу.

7. Доросла собака – відмінний друг для літніх людей

Багато літніх людей дуже цінують поряд з собою літнього компаньйона. Вони цінують товариша, який, як і вони, «пройшов більшу частину життя», який готовий знову і знову слухати одні й ті ж історії і рухається по життю на повільній швидкості. Крім того, як це не сумно, це дозволяє їм менше непокоїтись про те, що трапиться з собакою, яка потенційно може прожити більше ніж її господар.

8. Відпочинок з нею більш спокійний

Дорослий собака вже награвся в дитячі ігри і помудрішав. У нього немає величезної кількості дикої енергії, яку треба спалити. Вам не доводиться крутитися навколо нього, прибирати і чистити за ним, і набагато більше часу можна провести, просто насолоджуючись життям разом.

9. Собака, взятий з притулку, вдячний Вам за доброту

Якимось чином ці собаки знають, що Ви дали їм будинок в той момент, коли всі відмовилися від них. Часто собака і господар швидко стають близькі, тому що собака показує особливий рівень уваги і відданості, який властивий тільки тваринам, які дізналися злидні і нещастя. Такий собака не втече від Вас на прогулянці, не зірветься за кішкою невідомо куди, не пропаде під час чергового “собачого весілля” – найбільше на світі він буде намагатися не втратити господаря вдруге.

10. Робіть добрі справи

Майже всі без винятку люди, які беруть дорослих собак з притулків, відчувають особливе почуття гордості, доброти і радості за врятовану тварину. Роблячи добрі справи, ми робимо і себе, і світ навколо нас – краще!

За матеріалами podberi-sobaku


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: