Європарламент схвалив терміновий пакет допомоги для України на €1,2 млрд

18.02.2022 0 By NS.Writer

Європейський парламент проголосував «за» пропозицію Європейської комісії надати Україні нову макрофінансову допомогу у розмірі 1,2 млрд євро, пише biz.censor.net.

Відповідний результат голосування було оголошено 16 лютого в Страсбурзі в рамках пленарного засідання Європарламенту. Проголосувало 694 депутати, з яких «за» — 598, «проти» — 55, решта — утрималися, передає Інтерфакс-Україна.

Далі макрофінансова допомога має бути схвалена Радою ЄС із подальшою публікацією в Офіційному журналі.

Як повідомлялося раніше, Європейська комісія 1 лютого ухвалила рішення про новий пакет макрофінансової допомоги Україні у розмірі 1,2 млрд євро. Перший транш у сумі 600 млн євро безумовний і буде наданий одразу після набуття чинності договорами. Надання другого траншу у такому ж розмірі буде зумовлене прогресом, продемонстрованим Україною у реалізації узгоджених сторонами короткострокових заходів щодо впровадження структурних реформ.

11 лютого це рішення було затверджено Радою ЄС на рівні послів.

«Нинішня геополітична напруженість має серйозний економічний вплив на Україну. Держави-члени (ЄС) готові надати макрофінансову допомогу в розмірі 1,2 млрд євро. Сьогодні ми вирішили підтримати пропозицію Єврокомісії, щоб ця допомога негайно надійшла в Україну», — прокоментував рішення головуючий. у Раді ЄС міністр економіки, фінансів та відновлення Франції Брюно Ле Мер.

Раніше Newssky писав, що «Український „Циклон-4М“ в Канаді може зрости до $530 млн».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: