ЄС запустив механізм обміну вакцинами з країнами Східного партнерства на €35 млн

17.12.2021 0 By NS.Writer

Європейський союз вводить у дію інноваційний механізм обміну вакцинами для боротьби з пандемією коронавірусу з країнами-учасницями політики Східного партнерства на суму 35 млн євро, пише biz.censor.net.

Церемонія підписання відповідного договору між Єврокомісією та Польщею відбулася 13 грудня, передає Інтерфакс-Україна.

Від імені ЄК документ підписав комісар з питань сусідства та розширення Олівер Варгелій, з боку Польщі — президентка правління польського Банку національного розвитку (Bank Gospodarstwa Krajowego) Беата Дашинська-Музичка.

«З цією програмою, з цим актом європейської солідарності за допомогою наших польських друзів ми розпочинаємо ініціативу в цьому регіоні на 35 млн євро, які покриють усі витрати, пов’язані з обміном вакцин. Це означає, що ми сплатимо доставку, вакцини для країн (Східного партнерства), щоб для них вакцини були ще доступні», — казав Варгелій.

Єврокомісар наголосив, що над цією ініціативою Єврокомісія працювала разом із польським урядом та банком. «Ми щасливі бачити, що якраз напередодні Різдва ми зможемо почати реалізовувати цей проєкт. Ми зможемо постачати більше вакцин нашим країнам Східного партнерства — легше, швидше та, говорячи про гроші — дешевше», — повідомив він.

Варгелій констатував, що кожна нова хвиля пандемії COVID-19 збільшує терміновість допомоги у вакцинації. «Лише вакцинація може врятувати всіх нас. Ми говоримо про наші країни Східного партнерства, де середній показник вакцинації становить лише 28% — настав час допомогти їм прискорити вакцинацію та вакцинувати кожного», — додав єврокомісар.

Нагадаємо, «Східне партнерство» поширюється на шістьох східноєвропейських сусідів ЄС — Азербайджан, Білорусь, Вірменію, Грузію, Молдову та Україну.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: