ЄС розробляє сьомий пакет санкцій проти Росії

01.07.2022 0 By NS.Writer

Європейський Союз розробляє сьомий пакет санкцій проти Росії, які стосуватиметься операцій з російським золотом, пише Bloomberg з посиланням на джерела. Раніше Японія та США заборонили імпорт російського золота, пише forbes.ua.

Ілюстративне фото

Ключові факти

Про можливу заборону імпорту російського золота в ЄС минулого тижня заявив голова Європейської ради Шарль Мішель.

Підготовка до нового пакету санкцій триває, і деякі країни наполягатимуть на доповненні до пропозицій, перш ніж вони будуть представлені на затвердження державам-членам ЄС, повідомив один із співрозмовників агентства.

Новий пакет санкцій включатиме також поправки раніше затверджених заходів. Йдеться, зокрема, про коригування правил транзиту санкційних товарів до Калінінграда. Деякі чиновники побоюються, що на Литву, яка запроваджує обмеження на транзит відповідно до санкцій, можуть чинити тиск, щоб вона дозволила транспортування заборонених товарів через свою територію, пише Bloomberg.

Низка країн ЄС наполягає на жорсткіших санкціях, зокрема щодо газу, але більшість держав не підтримують такий сміливий крок, зазначає агентство.

Найближчим часом ЄС зосередиться на посиленні та розширенні існуючих санкцій. Вони стосуватимуться обмежень на експорт технологій та санкцій щодо російських бізнесменів та організацій, зазначають джерела.

Контекст

25 червня Reuters повідомило, що президент США Джо Байден разом з іншими лідерами країн «Великої сімки» домовилися про введення ембарго на російське золото.

РФ щорічно виробляє близько 10% всього світового золота, яке є важливим активом для центробанку РФ. Вона є другою за величиною золотодобувною країною у світі. Російський експорт золота оцінюється в $15,2 млрд. Після окупації Криму у 2014 році золоті запаси країни-агресора зросли втричі.

Раніше після чуток про можливі санкції російська Держдума прийняла закон, що дозволяє визнавати держтаємницею відомості про розміри золотого запасу та державних валютних резервів РФ.

Читайте також на Newssky «Українки здобули золото на чемпіонаті Європи з артистичного плавання» та дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: