“Зоряні війни: Сила пробуджується” – теорії верховного лідера Сноука

23.12.2015 0 By Chilli.Pepper

звездные войны-The-сила пробуждается-высшую-ЛИДЕР-Snoke-Энди Серкис-

Якщо ви ще не бачили “Зоряні війни: Сила пробуджується”, для Вас це офіційний СПОЙЛЕР – повертайтесь негайно назад!

Була невелика спроба приховати той факт, що майстер захоплення руху (метод анімації персонажів і об’єктів) виконавець Енді Серкіс буде грати персонажа на ім’я Верховний лідер Сноук в “Зоряних війнах: Пробудження Сили”  Дж.Дж.Абрамса, але за межами цього простого факту, персонаж був оповитий таємницею. Тепер, коли у глядачів по всьому світі був шанс переглянути фільм – і цей нововведений характер – у багатьох залишилось більше питань, ніж відповідей для себе. Далі спойлери рясніють обговоренням цього моменту, тому якщо Ви ще не змогли вдвідати показ “Star Wars: Пробудження Сили”, поверніться назад, перш ніж Темна сторона почне зазіхати на Вас.

Ми повинні почекати, до 26 травня 2017 року, прем’єри Star Wars: Episode VIII  Ріана Джонсона, для будь-якого подальшого підтвердження того, хто або що Верховний лідер Сноук, і чому його махінації в цьому всесвіті такі важливі. Незважаючи на довге очікування, вболівальники вже вийшли на обговорення в масовому порядку, де пропонують теорії про походження і наміри Сноука. Деякі з них більш надумані, ніж інші. Нижче буде викладено в деталях, що ми знаємо про Сноука з моменту його появи у “Star Wars: Пробудження Сили”, а потім розглянемо деякі з найбільш популярних теорій шанувальників, які були окреслені.


звездные войны-The-сила пробуждается-Энди Серкис-

Енді Серкіс виконавець захопленням руху

Перш за все, ви не згадували Серкіса – ака Голлум, Цезар, Кінг-Конг, капітан Хеддок, і т.д. – щоб перенести його особливе поєднання дії і технології для будь-якого старого характеру. Так само, як ви не переносили Люпіту Ніонго і її талант, відмічений Оскаром, на характер, який буде видно на екрані один раз і потім відкинуто в сторону. У обидвох і Серкісового Сноука і Ньонгового Маз Каната точно є більше ролей, щоб грати в майбутніх фільмах, навіть якщо їх участь ще офіційно не було оголошено. Іншими словами, “Star Wars: Пробудження Сили” це тільки початок.

Можливо, найцікавіша річ про Сноука полягає у тому, наскільки бездіяльним він був у фільмі. Так, його розмір вражає, принаймні якщо його голографічному проектуванню потрібно повірити. Він піднімається як над Кайло Рен так і Генералом Хуксом з його сидячого положення на гігантському кам’яному престолі. Як лідер першого порядку, його розмір, швидше за все, має більш символічний характер, ніж фактичне представлення його істинної форми. Я тут розмірковую, але це нагадує мені про  надзвичайно значний вигляд Великого Брата на телеекрані в 1984 році, або аналогічний вигляд Джона Херта, як Високий Канцлер Адам Сатлер в “V означає вендетта”, або навіть сам імператор Палпатин. Але тільки тому, що Сноук не може бути 50 футів (15 м) висотою не означає, що його зовнішній вигляд не буде вражаючим, коли він, нарешті, стане обличчям до обличчя з іншими персонажами.

Зовнішній вигляд верховного лідера Сноука


звездные войны-The-сила пробуждается-роман-алан-декан-Фостер

У той час як його реальна висота буде під питанням ще деякий час, його травмований, нав’язливий вигляд вже було з’ясовано. Відносно нещодавно, Ніл Скенлон, начальник креатур і дроїд ефектів, сказав людям:

“Цей характер набагато краще виконаний, як персонаж-CGI (англ. computer-generated imagery, букв. «зображення, згенеровані комп’ютером»). Це тільки практична реальність – коли він 7 футів у висоту, він дуже, дуже тонкий”.

Це призвело деяких людей до думки, що  Сноук з породи Munn, інопланетян, високих, тонких, чуттєвих гуманоідів. У той час, як це не було підтверджено, але очевидно, що Сноук дуже старий, можливо прадавній, що означає, що у нього може бути свого роду зв’язок з тисячолітньою Маз Каната. Докази похилого віку Сноука прибувають завдяки люб’язній новелізації “Зоряних воєн: Сила Прокидається” Алана Діна Фостера, цитата якого була забезпечена (але не підтверджена як точна) користувачем Reddit:

“Кайло Рен, я спостерігав зростання Галактичної Імперії, а потім її падіння. Довірливий лепіт про торжество правди і справедливості, індивідуалізму і доброї волі. Ніби такі речі були тверді і реальні, замість простих суб’єктивних суджень. Історики видають це все невірно. Це не була ні погана стратегія, ні зарозумілість, котра зламала імперію. Ви занадто добре знаєте, чим це спричининено”.

Рен кивнув. “Сантиментами”.

“Так. Така проста річ. Така безглузда помилка судження. Миттєва помилка щодо протилежного зразку життя. Якби Лорд Вейдер не поступився емоції у вирішальний момент мав би – батька, вбив би сина – імперія б перемогла. І не було б сьогодні ніякої загрози повернення Скайуокера”.

Вообще-звездные войны-The-сила пробуждается-Domhnall-Глисон-Hux

Його фізична присутність окрема, ми знаємо, що Верховний Лідер першого порядку безпосередньо відповідає за навчання Кайло Рен в мистецтві темної сторони. Ми також знаємо, що генерал Хукс у його повному розпорядженні, як засвідчено наприкінці  “Зоряних воєн: Сила Прокидається”, коли він наказує, щоб Хукс приніс Рена йому так, щоб він міг закінчити своє навчання. У той час як ми не бачимо, що Хукс і Рен уникають руйнування бази Зорі Смерті, можна припустити, що вони відвідають Сноука в “Зоряних війнах: Епізод VIII”, коли ми, ймовірно, дізнаємося більше про них.

Тепер так само добре, як і будь-який час, щоб потрапити в деякі теорії шанувальників.

Верховний лідер Сноук це Дарт Плегас

Безсумнівно найбільш розроблена теорія з оточуючих Сноука – це ідея, що він насправді Дарт Плегас. Перш ніж ми заглибимося в те, що це означало б для майбутніх фільмів і участі Кайло Рена, Рей і Фіна, давайте поглянемо на те, яким Дарт Плегас повинен бути.

Плегас був введений до перегляду аудиторії в “Star Wars: Епізод IIIПомста ситхів”, в якому Шеев Палпатин, відомий Дарт Сідіус, говорить наступне:

“Дарт Плегас був Темний Лорд Сітхів настільки потужний і настільки мудрий, він міг використовувати Силу, щоб впливати на мідіхлоріани для створення життя. Він був настільки обізнаний із темною стороною, що міг навіть зберегти життя тих, про кого він дбав до сверті. На жаль, він навчив свого учня всьому, що знав. Тоді його учень вбив його уві сні. Іронія. Він міг врятувати інших від смерті, але не себе”.


звездные войны-Палпатина Ян-МакДирмид

Відносини Майстер / учень між Палпатіном і Плегісом не були підтверджені на екрані, але офіційний лінк енциклопедії з StarWars.com вказує, що Дарт Сідіус був дійсно навчений Плегасом. Одна теорія стверджує, що Плегас був досить мудрим, щоб або уникнути вбивства своїм учнем або змусити себе повернутися до життя взагалі.

Що це означає для нововведених героїв і лиходіїв останньої трилогії Зоряних воєн? Ну, Рен і Хукс настановлені відвідати Сноука, таким чином, якщо він насправді Дарт Плегас, найскоріше ми дізнаємося про це у Епізоді VIII. Сноук вже заманив Кайло Рена до Темної сторони і був відповідальним, хоча і через маніпуляцію часткового впливу других рук, за смерть Хана Соло. Розширена теорія, що Сноук = Плегас припускає, що стародавні майстри Темної сторони насправді сповнені рішучості по досягненню безсмертя, можливо, шляхом передачі свідомості у своїх добре підготовлених і юних учнях. Ця теорія виходить від іншого персонажа в серії романів, що є не офіційним каноном, але, можливо, за умови, що ядро ​​ідеї використають для мотивації Сноука.

Це може означати, що, враховуючи повноваження Плегаса, це давнє зло підготувало б Палпатина і навіть створило Енакіна Скайуокера (пам’ятайте, про вплив на мідіхлоріани і той факт, що Енакін був непорочно зачатим …) з метою досягнення повного контролю над Темною Стороною і самою Силою, і плекання “судна”, яке він, можливо, в один прекрасний день помешкає, щоб продовжувати своє темне царювання. У невеликому освітленні “Star Wars” яке відбулось ще в 1983 році, “Метро” відкопали інтерв’ю в журналі Prevue” з директором “Повернення джедая” Річардом Марквандом, який згадує обговорення всіх дев`яти епізодів саги з Джорджем Лукасом:

«Якщо ви будете слідувати за напрямком і проектом в кінцевій трилогії, ви зрозумієте, що збираєтеся зустріти вищий інтелект, і ви думаєте, як це можливо, створити людину, яка має таку глибоку хитрість, що вона може не тільки контролювати Дарта Вейдера, але й долю Люка Скайуокера? Управляти долею цілої галактики? Ви будете вражені!


звездные войны-Дарт-Плэгис книга

Отже, що ми бачимо тут  – шар за шаром лиходіїв всієї серії фільму: Дарт Вейдер, Дарт Тіранус, і навіть Дарт Мол, кожен керований Імператором Палпатіном, який в кінцевому рахунку під опікою Дарта Плегаса; Якщо ця теорія вірна, то остаточна трилогія саги покаже абсолютне зло в минулому. Це означає, що Кайло Рен може або стати наступним “судном” для цього зла, або спокутувати себе, щоб боротися разом з несподіваними союзниками, як Рей (і, можливо, Фінн), щоб перемогти Плегаса і свої плани раз і назавжди. Інакше навіщо б Сноуку бути занепокоїним пробудженням світлої сторони Сили в Рей, якщо він розшукує Люка Скайуокера, останнього, що залишився джедая, який міг би протистояти йому?

У додатковій частині доказів цієї теорії, книги Джеймса Лусено, “Зоряні війни: Дарт Плегас”, які вважають частиною змісту Легенд, а не канону, але Ви не можете заперечувати схожості між обкладинкою книги і сценами зі Сноуком із “Зоряних воєн: Сила Прокидається”.

Верховний лідер Сноук чи Імператор Палпатін / Дарт Сідіус

Сноук дійсно має деяку схожість з раннім концепт-артом Ральфа Маккуаррі для імператора Палпатіна, яка спонукає шанувальників підозрювати, що антагоніст за лаштунками інших шести фільмів, можливо, знайшов спосіб обдурити смерть. Це, звичайно, ймовірно, особливо вважаючи, що Сідіус, можливо, вивчив таємницю вічного життя у свого наставника. Додайте до цього факт, що є деякі спільні музичні риси в музиці до сцени III-го Епізоду “Навчання Палпатіна” і в темі для Сноука у “Пробудженні Сили”. Шанувальники використовують музичні докази, щоб підсилити твердження, що Сноук = Плагіус і що Сноук = Палпатін, тому обирайте з цього те, що Ви вважаєте за потрібне.

Зовнішнсть Сноука, якщо він насправді Палпатин, безсумнівно, була б у відповідності з перетворенням Палпатіна в Сідіуса протягом попередніх шести фільмів, аж до сцени смерті Імператора. Деформація Сноука могла статися через надзвичайно травматичний, майже смертельний досвід, з перебільшеним голографічним зображенням побаченим в “Пробудженні Сили”, яке використовувається, щоб спотворити його фактичну зовнішність. Я б сказав, що це напруга, але не така сильна, як напруга наступної теорії.


звездные войны-концепт-арт-Ральф-Маккуарри-император Палпатин-

Верховний лідер Сноук це Боба Фетт

Інтернет, ви божевільні. Ця теорія приходить від Moviepilot (американський сайт про кіно, тв, масультуру, відеоігри), яка подається щось на зразок цього: Верховний лідер Сноук це псевдонім Боба Фетт, ганебного мисливця за головами, який відомий його канонічною бронею, та іноді працюючого з перебоями ранця. Чому Сноук зі шрамами? Тому що Боба Фетт впав у яму до сарлакка і обличчя його було спотворене шлунковою кислотою піщаної істоти. Аварія викраденого TIE Fighter в пустелі Джакку і остаточна загибель судна в сипучих пісках були натяком на жорстоку долю Боби Фетта в пісках Татуїна. Так як По пережив своє випробування, це виглядає як підказка, що Боба Фетт пережив його також … і потім подався брати на себе роль впливового майстра Темної сторони, який веде дуже добре облаштований Перший Наказ і хто доглядає за сином Хана Соло, щоб він став потужним володіючим Манадалорською силою вбивцею …

 


звездные войны-Боба Фетт-

З багатьох причин, це починає розплутуватись. І в той час як я погано себе почуваю через те, що там фанати пішли в атаку проти цього конкретного теоретика не самим добрим способом, ідея, що Сноук = Боба Фетт робить інші вищезазначені теорії на вигляд позитивно науковими.

Але я впевнений, що у вас є уявлення про істинну ідентичність Сноука, так не соромтеся, дайте нам знати, що ви думаєте в коментарях нижче!

За матеріалами: collider.com


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: