Японія має намір створити надшвидкий суперкомп’ютер для глибоких дослідженнь

27.11.2016 0 By Chilli.Pepper

Японія, як повідомляє techcrunch.com, розглядає повернення на вершину суперкомп’ютерних рангів.

Міністерство економіки, торгівлі і промисловості планує витратити 19,5 млрд ієн ($173 млн) на новий суперкомп’ютер, відповідно до бюджетної реєстрації, про яку повідомила агенція Reuters, з метою розвитку машини, зі здатністю 130 петафлопс (оперцій/секунду).

Це число поставило б компанію в перше місце, змістивши AI Bridging Cloud Infrastructure забезпечену Sunway Taihulight, суперкомп’ютером, представленим Китаєм літом, здатним до 93 петафлопс. Міністерство вже має деякі досить великі плани на раніше анонсований суперкомп’ютер, використовуючи його рекордні швидкості, щоб допомогти країні розвивати досягнення в області технологій штучного інтелекту, на кшталт глибоких дослідженнь.

Також в списку (при 130 квадрильйонах обчислень в секунду, річ буде мати досить великий досвід по мультизадачності) є прибуток в розвитку автономного транспорту, медицини та робототехніки. Згідно зі звітом, запланований комп’ютер буде мати ліцензію для вітчизняних корпорацій за окрему плату.

Міністерство не розмовляє багато про комп’ютер на цій ранній стадії, але директор Національного інституту передової промислової науки і техніки, де запланова система буде побудована, каже, що “наскільки нам відомо, немає нічого, що це не буде реалізоано так швидко”. Oakforest-PACS від Fujitsu був сертифікований як найшвидший комп’ютер в країні на початку цього місяця, здатний до 13,6 петафлопс.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: