Як американці використовують Facebook і партизанський маркетинг щоб запобігти потенційним новобранцям ІДІЛ

08.02.2017 0 By Chilli.Pepper

Команда з США використовує Facebook і партизанський маркетинг для запобігання потенційним новобранцям ІДІЛ, повідомляє smallwarsjournal.

антиіділ

Кадр з антиіділовського відео

 

Між тим сьогодні, підліток в Тунісі перевірить свій смартфон на пошук останніх жорстоких відео з ісламської держави. Але образи, які з’являться в першу чергу будуть іншого жанру: молоді мусульмани ставлять під сумнів мораль терористів, вбивства невинних людей і поневолення дівчат для сексу.

“Хіба ти не вбиваєш своїх братів-мусульман?” – юнак із дредами запитує терористичного вербувальника в одному анімаційному відео, яке показується на арабських аккаунтах Facebook в Північній Африці. “Більша частина з цього, не здається правильним”.

Відео є одним з декількох платних оголошень, які звертаються з мільйонів мобільних телефонів і комп’ютерних екранів в країнах, які відомі, як топ для рекрутингових підстав ісламської держави. Оголошення пропонують болісний погляд на життя всередині самопроголошеного халіфату, іноді з фотографіями або у вигляді мультфільмів і часто в словах біженців і перебіжчиків, які попереджають інших, щоб трималися подалі.

Більшість з них не згадують про спонсора оголошеннь: невеликий підрозділ всередині Державного департаменту, який використовує партизанську тактику маркетингу, щоб вести ідеологічну війну проти ісламської держави. Американські посадові особи використовують дані профілю Facebook, щоб знайти молодих мусульман, які виявляють інтерес до мотивації джихадистів. Потім вони бомбардують їх антитерористичними повідомленнями, які з’являються щоразу, коли молоді люди йдуть в Інтернеті.

Інші урядові установи безуспішно намагалися конкурувати з войовничими джихадистами в кіберпросторі. Але чиновники Держдепартаменту в новому Центрі глобальної участі кажуть, що вони першими задіяти великі масиви особистої інформації в інтернеті, щоб перешкоджати окремим користувачам приєднатися до ісламської держави.

Більше по темі (англ)


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: