Виявлено, що “значна” мутація коронавирусу може зробити пошук вакцини “марним”, говориться в дослідженні

18.04.2020 0 By Chilli.Pepper

Дослідники виявили те, що вони описали як “значну” мутацію нового коронавирусу. Вона, на їхню думку, “здіймає тривогу” про те, що пошук вакцини може стати “марним” у майбутньому, повідомляє foxnews.


У дослідженні, опублікованому в репозиторії biorxiv.org, відзначається, що дослідники змогли проаналізувати зразок SARS-CoV-2 з Індії 27 січня і виявили мутацію, яка “веде до більш слабкої здатності зв’язуватися з рецептором”. Рецептор, відомий як ACE2, є ферментом у легенях людини.

“Невідповідні філогенії для спайкового білку та його рецепторного зв’язуючого домену, довели структурну перебудову до появи SARS-CoV-2, про яку повідомлялось раніше”, – написали дослідники. “Незважаючи на те, що ми виявили, що спайковий глікопротеїн SARS-CoV-2 особливо консервативний, ми виявили мутацію, яка призводить до слабшої здатності до зв’язування рецепторів, що стосується зразка SARS-CoV-2, зібраного 27 січня 26 січня 2020 року з Індії. Це являє собою перший звіт про значного мутанта SARS-CoV-2 і викликає тривогу, що поточна розробка вакцини може стати марною у майбутній епідемії, якщо буде виявлено більше мутацій”.

Дослідження ще не отримало рецензій.

Незважаючи на зловісне відкриття, дослідники також змогли виявити, що SARS-CoV-2 “має набагато нижчу частоту мутацій і генетичну різноманітність”, ніж важкий гострий респіраторний синдром (SARS), який з’явився у Китаї в 2002 році.

Дослідники також виявили, що “ген SARS-COV-2, який кодує білок spike (S), виявлений відносно більш консервативним, ніж інші гени, які кодують білок, що є хорошим показником для постійної розробки противірусних препаратів і вакцин”.

Окреме дослідження, проведене дослідниками в Італії, і яке було опубліковано минулого місяця, показало, що вірус повільно мутує, грунтуючись на своєму генетичному матеріалі. Це може допомогти у наданні допомоги великій кількості людей протягом тривалого періоду часу після того, як буде знайдено конкретні ліки.

На даний час немає відомих специфічних ліків для лікування нового коронавирусу.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: