Війна, що не має форми: інноваційна концепція більшої поінформованості, швидшої аналітики та жорсткішого удару

07.03.2020 0 By Chilli.Pepper

Війна, що не має форми: інноваційна концепція більшої поінформованості, швидшої аналітики та жорсткішого удару

sun czy

Майкл Кім і Чарльз Шульц у smallwarsjournal.

“Якщо я визначу розміщення сил супротивника, поки я не набув форми, я можу зосередити свої сили, допоки ворог роздроблений. Вершина військового розгортання наближається до безформного: якщо воно безформне, то навіть найглибший шпигун не може його розгледіти, а мудрі не планують нічого проти нього.

21 березня 2013 року на конференції, яку влаштував Фонд Карнегі для International Peace, LTG, Л.Г. Макмастер заявив, що у війні та веденні війниі існують чотири основні спадковості: 1. Війна – це продовження політики, 2. Війна – глибоке людське починання, 3. Війна є непевною, і 4. Війна – це змагання волевиявлень. [I] Ці думки відображають твердження, встановлені Клаузевіцем на початку 19 сторіччя, і продовжують відображуватись у розвитку доктрини та можливостей армії США. Хоча справедливо стверджувати, що війна продовжуватиметься людськими зусиллями, історія показала, що інструменти, які використовуються для проведення цього «змагання волевиявляннь», можуть кардинально змінитися. У наступному документі представлено бачення майбутньої війни шляхом екстраполяції технологічних тенденцій та об’єднання їх у рамки оперативної концепції, яка, в подальшому, дозволяє США залишатися єдиною домінуючою військовою силою у 2030-2050 роках.

Екстраполюючі технологічні тренди: припущення

Для того, щоб створити бачення майбутньої війни, важливо проаналізувати технологічні тенденції і встановити припущення. Хоча це проекції майбутнього, вони необхідні при розробці майбутніх стратегій і можливостей. У цьому розділі аналізується штучний інтелект, автономні системи і поширення технологій для надання базових припущень, на яких засновано пропозицію.

Тенденція № 1: Штучний інтелект (ШІ). Коли в березні 2016 року AlphaGo обіграв Лі Седола, кращого гравця в Го у світі, це стало резонансом в усьому співтоваристві штучного інтелекту. [II] У грі Гo, яка з’явилася в Китаї більше 2500 років тому, існує гугол (10100) більше можливих позицій, ніж у шахах, і вважалося, що у Го можна грати за допомогою інтуїції і почуття – глибини, яку можна охопити лише людською уявою. [IІІ] AlphaGo встановив орієнтир у штучному інтелекті не тільки тому, що переміг чемпіона світу з Го, але і розробив новий спосіб для таких систем навчання. AlphaGo створив прорив у ігровому процесі ШІ, об’єднавши пошук по дереву Монте-Карло з глибокими нейронними мережами. Ці нейронні мережі не тільки навчалися з 30 мільйонів ходів у іграх, які грали люди-експерти, а й грали у тисячі ігор між собою (самостійні ігри), налаштовуючи з’єднання, використовуючи метод проб і помилок (навчання з підкріпленням) і відкриваючи нові стратегії. [IV]

Більш переконливим прикладом є IBM Watson, когнітивна технологія (ШІ), яка імітує людське мислення за допомогою розуміння, навчання, міркування і взаємодії. У серпні 2016 року Токійський університет повідомив, що Watson правильно діагностував рідкісну форму лейкемії у 60-річної японки, яка поставила в глухий кут провідних японських онкологів. [V] В Індії Watson правильно діагностував рідкісну і агресивну форму раку молочної залози. Пропонуючи ряд альтернативних методів лікування всього за 60 секунд, грунтуючись на генетичних даних пацієнта та медичних записах. [VI] Міністерство у справах ветеранів США залучили Watson для діагностики та лікування своїх пацієнтів.

Тенденція № 2: Автономні системи. У 2015 році група Teal опублікувала інформацію, що безпілотні літальні апарати (БЛА) продовжують залишатися сектором світової авіакосмічної промисловості, який найбільш динамічно розвивається у цьому десятиріччі. За їхніми оцінками, виробництво БПЛА зросте з 4 мільярдів доларів на рік до 14 мільярдів доларів, що складе 93 мільярди доларів найближчих десять років. Вони вважають, що військові витрати на дослідження БПЛА додадуть ще 30 мільярдів доларів протягом десятиліття. [VІІ] Крім того, виробництво корисних навантажень БПЛА, електрооптичних / інфрачервоних датчиків (EO / IR), радарів з синтезованою апертурою (SAR), розвідки сигналів (SIGINT), системи радіоелектронної боротьби (EW) і системи командування, управління, зв’язку, комп’ютерів і розвідки (C4I), за прогнозами, подвояться з $3,1 млрд. у 2015 фіскальному році (ФР) до $6,4 млрд. у 2024 ФР. [VІІІ] Військові виділили приблизно $4,61 млрд. на пов’язані з БПЛА витратами в бюджеті на 2017 ФР з зростаючим акцентом на безпілотні підводні транспортні засоби та безпілотні наземні транспортні засоби. Бюджетні асигнування з 16 по 2017 фінансовий рік показали перехід від безпілотних літальних апаратів (у зв’язку з виконанням основних завдань програми закупівель) до безпілотних морських і наземних транспортних засобів. [IХ]

Тенденція № 3: Глобальне поширення дронів. Доступність технології безпілотних літаків зростає загрозливими темпами. Згідно з базою даних безпілотних літальних апаратів Програми міжнародної безпеки Нової Америки 19 країн мають збройні безпілотники, а вісім країн використовують збройні безпілотники в бою: Сполучені Штати, Ізраїль, Сполучене Королівство, Пакистан, Ірак, Нігерія, Іран і Туреччина. [X] Пакистанські військові оприлюдніли два вітчизняних безпілотника, які, за словами експертів, засновані на популярному китайському безпілотнику СН-3. [XІ] 3 лютого Нігерія оголосила про свій перший успішний удар безпілотником з бойового загону Боко Харам із використанням китайського безпілотного літального апарату СН-3. [ХІІ] Проблема не тільки в тому, що державні суб’єкти купують збройні безпілотники. Войовничі угруповання, такі як Хезболла, «які не несуть відповідальності за дотримання міжнародних норм, договорів і Женевських конвенцій», також використовували збройні безпілотники в бою. [XІІІ] Хізбалла придбала іранські дрони Абабіль, здатні нести 40 кілограмову боєголовку і у вересні 2014 року, як повідомляється, використовували безпілотники, щоб бомбити будівлю, окуповану аль-Хусрев. Не всі дрони, які використовуються недержавними суб’єктами, є складними або сучасними. 17 березня 2015 року воєнних представники США заявили, що в результаті авіаудару був знищений невеликий комерційно доступний безпілотник, керований ІГІЛ навколо Фаллуджі. У квітні 2016 року мешканець Іраку повідомив, що збив безпілотник ІГІЛ, що підтверджує використання терористичною мережею дешевих комерційних продуктів, таких як DJI Phantom 3, виробленого китайською комерційною компанією з виробництва безпілотників. [XIV]

Після оцінки технологічних тенденцій, які стосуються майбутньої війні, були зроблені наступні припущення:

  • Можливості ШІ через нейронні мережі і майбутні можливості розвиваються в геометричній прогресії і є невід’ємною частиною майбутньої війни. Передбачається, що США пройдуть через дебати про регулювання ШІ і зроблять акцент на повну інтеграцію у майбутні силові можливості.
  • Автономні системи повністю інтегровані у об’єднану силу і діють як спільно із формуваннями, так і незалежно. Ці автономні системи використовуються по всьому спектру операцій від логістики до маневрування.
  • Поширення технології БПЛА продовжує розширювати можливості державних і недержавних суб’єктів. Будь-яка група бойовиків або терористична мережа мають легкий доступ до автономних систем, а легкість придбання і низька вартість збройних безпілотників роблять його нормою на полі бою. Дешеві і незначні готові безпілотні літальні апарати, озброєні вибухівкою, виявляються бойовим мультиплікатором, аналогічним впливу саморобних вибухових пристроїв в Іраку і Афганістані.

Зрозуміло, що майбутня війна буде включати ШІ і безпілотники. Хоча війна залишається людським зусиллям, використання автономних платформ, які можуть приймати рішення незалежно від параметрів, встановлених людьми, є невідворотнім. Проаналізувавши декілька інструментів майбутньої війни, у наступному розділі розглядаються необхідні можливості таких платформ і мереж.

Бачення майбутнього: необхідні можливості

Оскільки державні і недержавні конкуренти продовжують вкладати кошти у безпілотники, штучний інтелект і мережеві можливості протидії, такі як кібер, системи радіоелектронної боротьби і контрпростір, об’єднані сили можуть зіткнутися із супротивниками зі жорстким паритетом. У листопаді 2016 року офіційні особи Пентагону представили п’ять питань, відповіді на які дозволять пом’якшити майбутні оперативні проблеми. [XV] На основі цих питань у документі представлені п’ять необхідних можливостей для майбутніх експлуатаційних концепцій:

  • Військові сили США повинні бути в змозі швидко розвернутися і адаптуватися до невизначених умов, залишаючись незалежними від уразливих матеріально-технічних і командних вузлів, на які може бути націлений супротивник.
  • Бойові мережі повинні бути надійними і надмірними, щоб забезпечити виживання у конфлікті високої інтенсивності. Мережі США також повинні бути замкнутими, щоб мінімізувати експлуатацію противника.
  • Енергетична проекція США повинна бути:
    1. децентралізованою, без центру або критичних точок відмови (зводить нанівець мобільні точні атаки)
    2. надлишкова і численна (зводить нанівець масування і роїння) і
    3. повинна бути націлена на бойові мережі супротивника, у той час як наші бойові мережі залишаються прихованими від ворога.
  • США повинні діяти таким чином, щоб звести до мінімуму показники, які можна об’єднати, щоб визначити наш план битви. Ми повинні виграти битву ISR, використовуючи більше ресурсів для збору інформації, ніж доступно нашому ворогові, і ми повинні більш ефективно збирати й аналізувати дані, що надходять, щоб сформувати оперативну картину.
  • Прийняття рішень має бути доповнене датчиками, які покращують прийняття рішень людиною, надаючи оновлення в режимі реального часу. Повинні бути розроблені системи для автоматичної і миттєвої сортування інформації, що надходить за релевантністю і терміновості для запобігання інформаційного перевантаження для командирів. Бойові мережі повинні бути автономними для протидії кіберзагрозам.

Інноваційна концепція: безформна війна

Написане у 5-му сторіччі твердження Сунь Цзи про те, що «вершина військового розгортання наближається до безформного», як ніколи актуальне. Грунтуючись на технологічних тенденціях, припущеннях і необхідних можливостях, викладених вище, у статті представлена інноваційна концепція – Безформна війна:

Мережа безпілотних літальних апаратів, що складається з платформ (повітряних, морських, сухопутних), які швидко розгортаються, витрачаються, вільні від уразливих вузлів, автономні і працюють в групах, спеціально призначених для місій. Ці мережі управляються штучним інтелектом (ШІ), які працюють разом в рамках концепції HIVE  високоінтелектуальні, незалежні, універсальні і ерудовані.

Сама природа таких мереж безпілотників не має форми. Системи, які самостійно координують свої зусилля по концентрації датчиків і військової потужності у критичний час і місце. Є прогрес у розвитку ШІ і мереж дронів, які необхідно відстежувати. У наступних розділах представлені дорожня карта і віньєтка, що відображають можливості безформної війни.

Дорога до розвитку

Розробка інтуїтивного ШІ. У той час як традиційний ШІ є реактивним (кожну дію має бути передбачено і записано як сценарії програмістами), новітні версії ШІ можуть використовувати минулий досвід для прогнозування і випередження дій. Глибоке вивчення ШІ зіставляє дані, щоб зробити висновки про нові події методом, надзвичайно схожим на людську інтуїцію. Ключем до глибокого навчання є збір істотних даних. Військовим важливо негайно збирати дані у форматі, який буде зрозумілим і зрозумілий для нейронних мереж ШІ. Це глибоке навчання, яке дійсно підніме можливості ШІ до абсолютного рівня військової ефективності. У той час як традиційний ШІ перевершує деякі прості завдання (наприклад, можливість формувати шаблони пошуку або використовувати програмне забезпечення для розпізнавання зображень для визначення позицій і транспортних засобів супротивника), глибоке навчання дозволяє системі ШІ HIVE виконувати абстрактні завдання, такі як визначення супротивника, формування битви, план дій супротивника і оптимальні стратегії контратаки.

Розробка Дронових платформ. Безформна Війна є зміною парадигми у сприйнятті дронів. У сучасних концепціях розгортання дронів використовується платформа, подібна їх керованим людиною аналогам, яка не може використовувати переваги, унікальні для автономної платформи. Безформна Війна розглядає безпілотники не як автомобільні платформи (дорогі, довговічні, високопродуктивні системи), а як боєприпаси (порівняно низька вартість, одноразове використання, спеціалізовані платформи). Прикладом такого підходу є експериментальний раунд Sense and Destroy Armor (SADARM), який при пострілі здатний захоплювати і спрямовуватись до броньованої цілі. Якщо безпілотник може бути побудованим із готовою побутовою електронікою, то його розробка може бути досить дешевою для того, щоб вважатись розхідним. Для подальшого зниження витрат ці дрони повинні бути вузькоспеціалізованими (приклади дронів див. на мал. 1). У той час як розвідувальний безпілотник сьогодні може бути оснащений візуальним спектром високого дозволу, ближнім інфрачервоним випромінюванням і високочастотним механізмом зв’язку, цей єдиний безпілотник може бути замінений трьома більш дешевими і меншими платформами, які мають велику ефективність.

Приклади безпілотних літальних апаратів

Малюнок 1. Приклади безпілотних літальних апаратів наземного, повітряного і морського базування

 

Інтеграція ШІ HIVE  і мережі безпілотників у нову систему бойових дій. Безформна Війна надає інноваційну концепцію, яка використовує поточні технологічні тренди, ШІ і дронів, і об’єднує їх у жахливо-переконливий метод визначення форми поля битви і концентрації ефектів у критичний час і місце. Для будь-якої конкретної місії розгортається спеціально розроблений пакет безпілотників для задоволення вимог операційного середовища і конкретних завдань на полі бою. Пакет дронів може бути мінімальним, що складається з декількох недорогих одноразових безпілотників для розвідки, або сотень пов’язаних платформ для складних місій (див. Малюнок 2).

Малюнок 2. Приклад складу мережі Дронів

 

Високоінтелектуальний. Жодне обговорення поточного операційного середовища не минає без обговорення небезпек “інформаційного перевантаження” – завдання аналізу зростаючих обсягів даних для створення чіткої спільної робочої картини (CPК). Природні переваги ШІ HIVE у цій категорії очевидні. ШІ не тільки може просівати дані з нелюдською швидкістю, але сама природа збору неймовірної кількості інформації у базу даних підвищує його можливості і ефективність. ШІ HIVE перетворює вроджену шкоду (інформаційне перевантаження) і перетворює його у силу (збільшення даних для глибокого навчання). У ШІ HIVE є постійний цикл зворотного зв’язку, який дозволяє ШІ покращувати CPК, оскільки він постійно орієнтує свої ресурси для збору даних з метою отримання відповідних даних.

Незалежність. Неймовірна надійність мережі дронів забезпечує величезну перевагу у будь-якому конфлікті високої інтенсивності (КВІ), в якому вона розгорнута. Обчислювальну потужність, необхідну ШІ для управління мережею дронів, може бути завантажено на всі доступні платформи дронів, що не дає мережі загалом жодної точки відмови, також у критичних вузлах управління і контролю. ШІ HIVE не має фізичного розташування у мережі безпілотників, що дозволяє йому розподіляти процеси по всій системі для мінімального порушення продуктивності мережі. Якщо безпілотник або кілька дронів знищено, ШІ HIVE може відправити процеси на інші платформи і продовжити місію. ШІ HIVE і мережа безпілотників ведуть борютьбу у інших областях майбутньої війни, таких як кібер і електронна війна, тому що вони автономні. Хакери не можуть взяти під контроль мережу, коли вона розгорнута, тому що немає активного каналу передачі даних, за винятком радіозв’язку з керівником ШI. Електромагнітний імпульс (ЕМІ), такий же як генерується детонаціями атомної зброї на надзвичайно великих висотах, може здатися простим рішенням для мережі безпілотників, проте простота кожної окремої платформи буде працювати, щоб мінімізувати ефекти ЕМІ. Щоб нейтралізувати мережу, кожен останній дрон має бути знищено. Це створює надійну мережу, яку неймовірно складно знищити.

Універсальний. HIVE ШI управляє дронами, забезпечуючи гнучкість і базу знань для реагування на будь-які оперативні задачі, із якими стикається мережа дронів. Термін “безформна війна” походить від непрозорості для спостереження супротивника, що робить мережу дронів для командирів супротивника складною для визначення, передбачення і реагування. Хоча кожна окрема платформа дронів спеціалізована, дрони мають загальну базову конструкцію, що ускладнює візуальну відмінність між варіантами дронів. Коли супротивник бачить мережу безпілотників, що прибувають на їх позиції, він не знатиме, чи призначений цей пакет для атаки на них, чи це розвідувальні безпілотники, які намагаються вивідати свою позицію. Подібно до того, як зграя птахів або зграя риб використовують великі групи тісно маневруючих одиниць, щоб збити з пантелику хижаків, складність розгортання мереж дронів і їх ідентифікація може заплутати ворогів розміром, складом і місією мережі. Це робить для ворога неможливим передбачити дії рою дронів або відрізняти основне зусилля рою від різних допоміжних платформ. Така перевага дозволяє дружнім силам перехопити ініціативу і створити умови для продовження операцій.

Ерудованість. Сучасна війна – надзвичайно складна, швидко змінюється і багатоманітна, як середовище. Дилемою є здатність створювати силову структуру, яка ефективна по всьому спектру операцій (від конфліктів низької до високої інтенсивності). Такі терміни, як “атрофовані навички” і “повернення до основ”, відкидаються, щоб позначити складність підтримки підрозділів, підготовлених до операцій у всьому діапазоні операцій. ШІ HIVE пом’якшує цю проблему, оскільки у нього є доступ до величезної кількості даних по усіх видах військових дій. Мало того, що ШІ буде експертом по використанню платформ під своїм командуванням у відповідності з усією поточної доктриною США, він також буде мати доступ до усіх звітів про битви і AAR (огляд після дій) всіх дружніх сил по всьому світу. У той час як командир у даній ситуації може знайти минулий досвід, з якого ШІ HIVE має досвід кількох командирів, об’єднаних в один набір даних. Коли Deep Blue переміг Гарі Каспарова, чинного чемпіона світу з шахів, у 1997 році було сказано, що він програв не комп’ютеру, а «привидам гросмейстерів минулого». [XVI] В теорії, ШІ HIVE об’єднує досвід минулих командирів, для найкращим чином поінформованого рішення. Ще більш значущою є здатність самонавчання ШІ HIVE, чи то за допомогою моделювання, чи сценаріїв навчання (мережі дронів проти мереж дронів), розробляючи нові стратегії та методи. Як і AlphGo, ШІ HIVE вчиться на симуляції майбутніх наборів місій, щоб розробляти галузеві курси дій для декількох сценаріїв і альтернатив.

Можливо, найбільш важливою змінною у розвитку ШІ HIVE і мережі дронів є паритет. Як США встановлюють конкурентну перевагу, яке протиставляє їх близьким державним і недержавним суб’єктам? Ніяка доктрина або система зброї не повинні використовуватися проти ворога без повного розуміння імітації та порівняльних можливостей. Безформна Війна протистоїть імітації, використовуючи унікальні американські переваги. Американські корпорації є піонерами глибокого навчання комп’ютерного програмного забезпечення. Американські компанії розробили Deep Blue (IBM), Watson (IBM) і AlphaGO (Google), що забезпечує негайний старт і перевагу в розробці комплексної системи штучного інтелекту на полі бою. Можливості ШІ і мереж дронів неминуче призводять до гонки озброєнь. Через саму природу самонавчального ШІ, країна, яка розробляє системи ШІ для ведення бойових дій, спочатку володіє значними перевагами перед своїми конкурентами. Якщо зараз США розвивають ШІ HIVE, у них є перевага у часі і досвід у порівнянні зі своїми супротивниками. Навіть при зіткненні з аналогічними системами ШІ HIVE збереже перевагу у використанні доступних йому активів у більш ефективному складі.

Віньєтка

Для протидії ворожій агресії проти дружніх націй США об’єднують свої сили, доповнені новою технологією безпілотників, у регіон. Кожен командир компонента володіє пакетом безпілотних літальних апаратів, призначених для їх конкретного набору задач: земля, море і повітря (див. Малюнок 3).

Малюнок 3. Розгортання дронів

 

Земля. Щоб забезпечити раннє попередження про напад або спроби проникнення супротивника, кілька наземних безпілотних літальних апаратів використовуються для покриття маршрутів через міжнародний кордон. Ці безпілотники недорогі, тільки з камерою низького дозволу і радіопередавачем. Багато з таких безпілотників можуть бути розміщені і замасковані, щоб забезпечити охоплення всіх можливих маршрутів. Коли кілька з таких безпілотників спостереження виявляють рух, а елементарний ШІ в таких системах виявляє нерівності, штаб Об’єднаних сил вирішує відправити пакет безпілотників з розвідкою, який складається з 44 дронів: 10 безпілотних камер високого дозволу (висока роздільна здатність), 10 кратних ближніх інфрачервоних (ІК) ) спектральних дронів, 6-x дронів для радіопеленгації (RD), 6-x далекобійних комунікаційних дронів (LRC), і супроводжуванми 6-ма безпілотними літальними апаратами і 6-ма бойовими безпілотниками для дослідження порушення (див. малюнок 4).

Малюнок 4. Концентрація безпілотники ШІ HAVE у місцях підозрюваного ворога

 

ШI HIVE, що керує цими безпілотниками, аналізує місцевість, визначає можливості руху і використовує аналіз лінії прямої видимості для оцінки ключової місцевості. Потім ШІ розробляє оптимальний шаблон пошуку для операційного середовища. Один з безпілотників із високою роздільною здатністю швидко виявляє скупчення рослинності, яке, на думку ШІ HIVE, не відповідає моделі зростання його оточення. ШІ HIVE визначає потребу у багатоспектральну аналізі даної області (можливий штучний камуфляж) і переміщує її вище в ІЧ пріоритетної черги дронів. ІЧ дрон маневрує у потрібному положенні і підтверджує використання штучного камуфляжу, який викликає ШІ, щоб позначити його, як ворожий спостережний пункт (СП).

Безпілотні радіостанції телекомунікації (через супутникову мережу США) звертаються до командира, запитуючи дозвіл на участь. Командир відхиляє це прохання, оскільки він все ще сподівається на дипломатичне вирішення конфлікту.

ШІ HIVE використовує присутність і орієнтацію ворожого СП для оцінки ситуаційного шаблону супротивника і використовує мережу для розвідки уточнених областей інтересу. Дрони незабаром стикаються з іншим ворожої угрупованням, яке зайшло на дружню територію. Програма розпізнавання зображень визначає рішучі зусилля супротивника, що складаються з основних бойових танків. ШІ HIVE повідомляє про місцезнаходження і напрямок броньованої колони і запитує дозвіл на участь. Броньована колона починає атакувати дронів, збиваючи двох ІЧ безпілотників і один ЛРС дрон з повітря. ШІ, керуючий дронами, коригує стрій, щоб компенсувати втрачений актив, і переміщує залишки дронів у безпечне місце, поки він очікує накази. Командир, отримавши підтвердження ворожих намірів супротивника, вирішує помститися. ШI використовує шаблон доктрини супротивника для оцінки місця розташування ключових лідерів, одночасно використовуючи тріангуляцію радіопередач противника для визначення критичних вузлів бойової мережі ворога.

ШІ розставляє пріоритети ключових вразливостей і направляє 50 безпілотних атак пекельного вогню на знищення цілей. Витративши усі боєприпаси, ШІ повідомляє про оцінку бойової шкоди і продовжує відстежувати броньовану колону. Розвідка у реальному часі, поряд з безладом, спричиненим точними ударами мережі безпілотників, вагомо принижує супротивника і забезпечує велику перевагу звичайним збройним силам США.

Море. Оскільки наземна кампанія триває, ШІ HIVE виявляє, що супротивник зкоординував гіперзвуковий ракетний удар по регіональній бойовій групі американських авіаносців. Оператор розгортає свою мережу безпілотників, що складається з візуальних і аудіо платформ. Хоча ракета здатна уникати радіолокатора ППО, знімаючи з висоти всього кілька метрів над поверхнею океану, ракета дає простий візуальний і звуковий сигнал, який виявляється мережею несучих безпілотних груп. Розширене попередження дозволяє застосовувати контрзаходи і перемагає ракетну атаку. Carrier Battle Group підтримує свободу маневру і продовжує підтримувати операції в регіоні.

Повітря. Спалах військових дій ініціює спільну кампанію за перевагу у повітрі. Фаза I розгортає ще один спеціально розроблений пакет безпілотників у повітряному просторі супротивника. Як і знаменитий ізраїльський рій-приманка дронів у Шестиденній війні, ці безпілотники викликають зенітний вогонь з метою викриття та послаблення протиповітряної мережі супротивника. На відміну від рудиментарних безпілотних літальних апаратів, які використовуються в ізраїльському конфлікті, ці сучасні безпілотні літальні апарати покликані викликати реакцію супротивника. Пакет безпілотних літальних апаратів складається з платформ із високоточним вантажем або протирадіаційних ракет. Ворог тепер стикається з дилемою: або страждати від постійної точності прицілювання, або активувати свою мережу ППО. Будь-яке рішення дає перевагу об’єднаним силам. У цьому випадку супротивник реагує на удари, підключаючи свої мережі ППО до онлайну. Безпілотні літальні апарати негайно запускають своє озброєння протирадіаційними ракетами, щоб послабити радар ППО противника. У відповідь противник випускає зенітні ракети, щоб збити кілька американських безпілотників. З огляду на надмірність пакету дронів, втрати не значно погіршують його можливості. По завершенні першого етапу командування повітряного компоненту розгортає звичайні літаки для нейтралізації протиповітряної мережі противника. Підготовча розвідувальна мережа дронів і пом’якшення мереж ППО створюють умови для виконання завдання звичайних ВВС зі знищення супротивника і отримання переваги у повітрі.

Ця віньєтка дає чітке уявлення про те, як пакети дронів можуть збільшити об’єднану силу і забезпечити смертельні переваги у бойових діях. Об’єднані сили повинні використовувати свої унікальні переваги і здійснювати систематичний процес розробки мереж безпілотників.

Висновки

Наслідки інтеграції ШІ в мережу дронів величезні. Концепція Безформної Війни у 2030-2050 рр. розроблена з припущенням, що концепція неминуча: конкуренти будуть інтегрувати ШІ у дрони. Притаманні переваги інтеграції дронів і ШІ роблять це нововведення вирішеним. США повинні бути попереду, щоб отримати і зберегти конкурентну перевагу у цій галузі.

В умовах фіскальних обмежень прийняті сьогодні рішення нададуть глибокий вплив на результати майбутніх операцій. З огляду на характер військової професії і ресурси, що надаються нашою країною для ведення бойових дій, відповідальність за правильний розподіл ресурсів, безпосередню підготовку і розвиток структури сил велика. Безформна Війна застосовує давній принцип, який витримав випробування часом і представляє інноваційну концепцію, яка дозволяє США залишатися єдиною домінуючою військовою силою у доступному для огляду майбутньому. Саме з палкою дисципліною, зосередженістю і творчістю наші військові і цивільні лідери повинні враховувати майбутнє армії.

Прикінцеві посилання


[I] Друга за тривалістю війна в Америці: підведення підсумків геополітичних уроків. Стенограма, четвер, 21 березня 2013 р Вашингтон, округ Колумбія, доктор медичних наук, фахівець з гуманітарних наук Макмастер, Фонд Карнегі за міжнародний мир

[II] Alpha Go, Deep Mind, доступ за адресою https://deepmind.com/research/alphago/

[III] Там же,

[IV] Там же,

[V] Н.Г., Альфред, «Уотсон з IBM правильно ставить діагноз пацієнту з лейкемією в Японії після того, як лікарі були поставлені в глухий кут на кілька місяців», Daily News 7 серпня 2016 р http: // www .nydailynews.com / news / world / ibm-watson -власні-діагностика-лікарі-тупик, стаття-1.2741857

[VI] «Технічний ефект – як Уотсон з IBM дуже допомагає індійським онкологів», Daily Rounds, доступ до http://www.dailyrounds.org/blog/tech-impact-how-ibms-watson-is-greatly-helping- indian -oncologists /

[VII] Фіннеган, Філ, «Прес-реліз: виробництво БПЛА складе 93 мільярди доларів», 19 серпня 2015 року, http://tealgroup.com/index.php/teal-group-news-media/item/press- release- Л-виробництво-вольового підсумок-93 млрд

[VIII] Там же,

[IX] «Витрати на безпілотники в оборонному бюджеті на 2017 ФР», 15 лютого 2016 р за адресою http://dronecenter.bard.edu/drone-spending-in-the-fy17-defense-budget/

[X] «Світ безпілотників: військові», Міжнародна безпека, доступ за адресою http://securitydata.newamerica.net/world-drones.html.

[XI] Сімс, Алісса, «Наслідки глобального поширення збройних безпілотників», 9 липня 2016 р доступ за адресою http://thediplomat.com/2016/07/the-conseptions-of-global-armed-drone-proliferation/

[XII] Там же,

[XIII] «Світ дронів: військові», Міжнародна безпека, доступ за адресою http://securitydata.newamerica.net/world-drones.html.

[XIV] Сімс, Алісса, «Наслідки глобального поширення збройних безпілотників», 9 липня 2016 р доступ за адресою http://thediplomat.com/2016/07/the-conseptions-of-global-armed-drone-proliferation/

[XV] Пеллерен, Шеріл, «Зусилля краудсорсингу DoD створюють інноваційні оперативні підходи», Міністерство оборони США, 21 грудня 2016 р -effort-производит-інноваційні-експлуатаційні-підходи

[XVI] «Часто задають питання: Deep Blue», доступ за адресою https://www.research.ibm.com/deepblue/ meet/html/d.3.3a.shtml.

Автори

Чарльз Шульц
Капітан Чарльз Шульц у даний час служить бойовим капітаном 8-ї ескадрильї, 1-го кавалерійського полку, 2-й бойовий бригади Stryker, 2-ї піхотної дивізії. Він був призначений офіцером армії США після закінчення Військової академії США у 2012 році. Отримав ступінь бакалавра з фізики в Вест-Пойнті.

Майкл Кім
Майор Майкл Б. Кім у даний час є виконавчим офіцером ескадрильї 8-ї ескадрильї, 1-го кавалерійського полку, 2-й бойовий бригади Stryker, 2-ї піхотної дивізії. До своєї нинішньої посади він закінчив Коледж командування і генерального штабу (CGSC), Форт Лівенуорт, Канзас, і завершив програму стипендіатів «Мистецтво війни». Після закінчення Військової академії США у 2005 році він був призначений офіцером армії США. Має ступінь магістра військових наук і наук в CGSC і в даний час вивчає магістратуру в області системотехніки у Корнельському університеті.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: