Ви готуєте чай не зовсім вірно

12.01.2016 0 By Chilli.Pepper

Дослідження продовжують демонструвати нам, що чай – один з найкорисніших для здоров’я напоїв, який Ви можете пити.

чай
Але просто тому, що інгредієнти показують благотворний вплив в лабораторії, це не обов’язково означає, що ви отримуєте користь від нього, коли споживаєте його. Ось так і у випадку з нашим улюбленим заварюваним напоєм, відповідно до нового дослідження, опублікованого Інститутом харчових технологій в журналі Food Science. Виявляється температура води і час заварювання чаю, грають важливу роль в тому, як багато антиоксидантної дії насправді ви отримуєте від нього.

По-перше, переваги: ​​вражаючі матеріали наукового доказу підтримують здатність чаю, особливо зелених і білих сортів, знижувати ризик хвороб. Чай, як показано, був корисний в лікуванні діабету і ускладнень, пов’язаних з хворобою Альцгеймера, і в зниженні ризику апоплексичного удару і серцево-судинних захворюваннях. І принаймні одне дослідження демонструє, що він може допомогти у втраті ваги.

Але частина існуючих дослідженнь відзначає, що точна “доза” або спосіб приготування, які повинні призвести корисний вплив на здоров’я, трохи туманні. Щоб допомогти демістифікації, як найкраще зберегти антиокислювальні властивості чаю, дослідники перевірили два бренди кожного з білих, чорних, і зелених чаїв, приготованих і гарячим, і холодним способом, щоб виміряти флавоніди, поліфеноли, “залізно зменшуючі антиокислювальну силу” і очищаючі діяльність вільних радикалів – коротше кажучи, елементів, які, дослідники вважають, роблять чай настільки здоровим.

Зелений чай є найменш оброблюваним у групі, що є імовірною причиною того, чим він може “похвалитись”, найбільшою кількостю антиоксидантів, в той час як чорний чай – популярний у Великобританії, де подається з молоком і цукром – має їх щонайменше. Щоб зберегти якомога більше антиоксидантів, наскільки це можливо у вашому улюбленому напої, ось як ви повинні його пити, відповідно до цього дослідження:

зеленый чайЗелений чай

Цей чай заповітний для досліджень в галузі охорони здоров’я, є чутливим до часу і температур. Флавоноїди є такими ж, чи заварений він протягом п’яти хвилин чи двох годин але холодне замочування протягом двох годин, створює напій з самих антиоксидантів. Найбільша користь була визначена у зелених зразках чаю наступним чином: чай підготовлений в холодній воді протягом двох годин, в гарячій воді протягом п’яти хвилин, в гарячій воді протягом двох годин, і холодній воді протягом п’яти хвилин.
Висновок: Спробуйте настоювати зелений чай у холодній воді для максимальної пользи.

білий чай

Білий чай

Він був більш чутливим до впливу часом, а не температурою в цілому, і зберег більшість своїх антиокислювачів через тривале вливання гарячої води, або занурення у гарячу воду протягом двох годин. Іншими словами, чим довше він настоюється тим більше антиокислювачів.
Всновок: Дозвольте своєму білому чаю настоюватись трохи довше.

чорний чайЧорний чай

На відміну від білого чаю, чим довше чорний перебуває у гарячій воді, тим більше він втрачає антиоксидантів.
Висновок: Заливайте його крутим окропом, але не надто довго.

За матеріалами: yahoo.com


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: