Вчені відродили 220-річне пиво, знайдене у корабельній катастрофі

03.05.2018 0 By Chilli.Pepper

Пиво в стилі портер буде точно названо The Wreck – Preservation Ale і буде випущено пивоварною компанією James Squire обмеженим випуском у червні, повідомляє mashable.

220-річне пиво

Дорогоцінне 220-річне пиво, підняте дайвером. Фото: Queen Victoria Museum and Art Gallery


 

Дріжджі було знайдено на торговому кораблі під назвою Сіднейська бухта, яка прямувала з Індії в тодішню британську колонію Порт-Джексон, поки не зазнала аварію на острові Консервації близько Тасманії в 1797 році.

На кораблі перевозили чай, рис і тютюн, а також 40 000 літрів алкоголю. Ці пляшки пива і дріжджі залишилися закорковані лежати у крижаних водах протоки Басс.

Їх витягнули і подаровали Музею і картинній галереї королеви Вікторії (QVMAG) в Лонсестоні, Тасманія, де дослідники працювали з Австралійським дослідницьким інститутом вина (AWRI), щоб ізолювати дріжджі.

image.png

Відкоркована пляшка пива. Фото: Queen Victoria Museum and Art Gallery


“Я думав, що ми зможемо культивувати дріжджі і відтворити пиво, яке було відсутнє на планеті протягом 220 років”, – сказав у своєму кабінеті архітектор музею і хімік Девід Тюрроуд.

Штами дріжджів змінюються з часом, але AWRI виявив, що це рідкісний гібридний штам, який відрізняється від сучасних сортів елю.

image.png

Огляд і підняття 220-річного пива з дна протоки Басс. Фото: Queen Victoria Museum and Art Gallery


Пивовари випробували і спробували різні способи використання дріжджів у сучасних методах пивоваріння, але змогли створити пиво, яке, мабуть, має натяки на чорну смородину і спеції. О, і чекайте, що воно буде трохи пахнючим.

Частина з продажів пива буде використовуватися для подальшого дослідження QVMAG в колекції Sydney Cove.

 

Шукаєте де замовити пивне торгове обладнання, його сервісне обслуговування, а також швидку доставку пива та інших напоїв для кафе, ресторанів та інших закладів? Найкраще на сайті www.expresstorg.com.ua.

Експрессторг — один з найбільших дистриб’юторів розливних напоїв у місті Дніпро.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: