Вчені відкрили новий синій відтінок і він абсолютно чудовий

29.06.2016 0 By Chilli.Pepper

Новий синій відінок надзвичайно розкішний.

синійІноді найкращі речі трапляються чисто випадково. Так саме сталося і з абсолютно новим чудовим відтінком синього, який вчені Університету штату Орегон (OSU) виявили завдяки щасливому випадку. Ми вважамо, що знайшли наш новий улюблений колір, ТВН.

Хімік OSU Мас Субраманьян і його команда випадково виявили “YInMn синій”, названий на честь елементів, які утворили його ще в 2009 році. Вони проводили експерименти, один з яких призвів до кольору після того, як чорний оксид марганцю змішали з іншими хімічними речовинами і нагріли до 2000 градусів за Фаренгейтом, як повідомляє Artnet News. Один зі зразків вийшов яскравого, яскравого синього кольору.

Синій ПігментТепер, пігмент буде вдосконалено і він буде продаватися в якості комерційних покриттів, пластмас і фарб. Серйозно, ми хочемо, зафарбувати наш весь будинок ним. Згідно прес-релізу ОГУ, новий колір дійсно дуже особливий:

“Новий пігмент формується унікальною кристалічною структурою, що дозволяє іонам марганцю поглинати червоні і зелені довжини хвиль світла, в той час як відображати тільки синій колір. Яскравий синій настільки міцний, і його сполуки настільки стабільні, – навіть в маслі і воді – що колір не вигоряє”.

Навіть краще? Пігмент абсолютно не токсичний. “Цей новий синій пігмент є ознакою того, що є нові пігменти, які будуть виявлені в сімействі неорганічних пігментів”, сказав Джеффрі Т. Піке, науково-дослідницький менеджер з розвитку у Shepherd Color Company.

Наче це не є досить дивним, що наш новий улюлений колір дійсно може бути грандіозним для планети. “Чим більше ми дізнаємося про пігмент, тим цікавіше стає”, сказав Субраманьян в прес-релізі. “Ми вже знаєм, що у нього є переваги, щоб бути більш міцним, безпечним і досить легким у виробництві. Тепер він також, як видається, новий кандидат в області енергоефективності”.

Синій
Єдиний недолік? Повідомляючи людям про Ваш улюблений колір “YInMn синій” може бути не самим легким подвигом при вимові.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: