В Іспанії на 3D принтері надрукували ракетний носій

29.03.2018 0 By Chilli.Pepper

FADA CATEC (Андалузький фонд розвитку аерокосмічної промисловості, який керує Передовим центром аерокосмічних технологій) підтримує компанію Zero 2 Infinity (Z2I) у розробці нового покоління ракетних носіїв-двигунів, повідомляє новину spacedaily.

Ракетоносій Bloostar Zero 2 Infinity, ілюстрація spacedaily


 

У березні FADA CATEC успішно надрукував на 3D принтері камеру згоряння для носія Bloostar Zero 2 Infinity. Тривимірний друк двигуна означає різке зниження як вартості, так і впливу на навколишнє середовище, часу виробництва і маси.

Z2I у захваті, що FADA-CATEC і її професіонали підтримали їх технології і з нетерпінням чекає тісної співпраці з ними. Плани компаній включають використання штучного інтелекту (ШІ) і нейронних мереж для оптимізації охолодження тягової камери за допомогою структур, які не можуть бути виготовлені у будь-який інший спосіб.

Хосе Маріано Лопес-Урдіалес, засновник і головний виконавчий директор Zero 2 Infinity, високо оцінив переваги тривимірного друку: “Традиційні ракети мали прямі канали охолодження, тому що це максимум, що можна було зробити. Коли ви прикладете ліхтарик до вуха, ви побачите чудову деревоподібну структуру кровоносних судин. У наших вухах немає прямих рядків капілярів. 3D-друк і ШІ тепер дозволять ракетам розвиватися, наслідуючи природу”.

Ракетоносій Bloostar назвали іменем найвищої іспанської гори Тейде, більше не активного вулкана. Тейде знаходиться на Тенеріфе, на Канарських островах, звідки буде запущено Bloostar. Його перша стадія – це повітряна куля, яка підніме ракету вище 99% атмосферних мас, де аеродинамічного опору майже не існує.

Цей метод дає значні переваги у порівнянні з наземними або повітряними пусковими установками. Очевидною перевагою є те, що двигуни працюють більш ефективно у майже вакуумі. Таким чином, у “Тейде” є унікальне проектне рішення, яке специфічно запускається з великої висоти і є найбільш екологічно чистим двигуном, розробленим на сьогоднішній день.

Д-р Фернандо Лазаньї, з підрозділу матеріалів і процесів FADA-CATEC, підкреслив цю нову віху у космобудуванні: “Дивовижно працювати із такою компанією, як Zero 2 Infinity. Це те, що ми хотіли зробити протягом довгого часу. Ми прагнемо сприяти цьому розвитку, і, сподіваюся, у нас буде повністю перевірена частина релевантна навколишньому середовищу у короткі терміни”.

Zero 2 Infinity – це приватна компанія у Барселоні з дочірніми компаніями в Німеччині і США, яка радикально спрощує доступ до космосу. Компанія спеціалізується в якості єдиної приватної дійової особи в Європі з транспортування компонентів ближнього космосу, що вимагають випробувань і сертифікації у космічних умовах.

Z2I також працює над розміщенням невеликих супутників на орбіті за допомогою проекту “Пускова установка-Bloostar” і має середньострокові плани по відправці людей в “Близький космос” для наукової діяльності та туризму за допомогою свого блоку Bloon.

FADA – це некомерційна організація, створена у 2008 році для просування і розвитку технологічних знань і їх передачі в аерокосмічну промисловість. CATEC – передовий центр аерокосмічної техніки, знаходиться у Севільї і управляється FADA, орієнтується на прикладні дослідження, розробки і технологічні інновації в області аеронавтики і космічного простору.

CATEC є європейським лідером у розробці додатків для космічної галузі та повітроплавання, включаючи апаратне забезпечення для критичних і вторинних структур, серед іншого.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: