Tрамп: сильний долар “нас вбиває”

18.01.2017 0 By Chilli.Pepper

Долар падає. Індекс долара США знижується на 1% до 100.51 станом на 7:44. ET (12:44 грінвіч), 17.01.2017, повідомляє markets.businessinsider.

Зниження індексу слідує за двома коментарями від обраного президента Дональда Трампа в інтерв’ю Wall Street Journal.

Трамп сказав, що план митного регулювання, який обкладе податком імпорт і звільнить експорт, “занадто складний”. Крім того, він сказав, що долар був “занадто сильним”.

“Наші компанії не можуть конкурувати з [китайськими компаніями] тепер, тому що наша валюта занадто сильна. І це вбиває нас”, сказав Трамп Wall Street Journal.

“Інвестиційне співтовариство, як і самі американці, бореться з тим, як буквально прийняти на перший погляд внутршні зауваження”, зазначив Марк Чендлер, голова глобальної валютної стратегії. “На більшій картині, численних факторів, які впливають на обмінні курси, бажання і бажання чиновників, не часто здаються, особливо важливими”.
“Нинішня USD корекція могла продовжуватися протягом ще декількох днів, оскільки позиця точно за межами, але ми вважаємо, що це в кінцевому рахунку створить можливості для інвесторів FX (форекс). Сильні американські дані повинні продовжити бути головним джерелом підтримки долара США, зосередженого по відношенню до низькодохідних DM (дисконтна маржа)”, сперечалася команда Morgan Stanley на чолі з Хансом В. Редекера.

Що стосується іншої частини світу, ось табло станом на 7:55. ET:

  • Британський фунт зріс на 2.3% до 1.2329 по відношенню до долара після першої головної промови прем’єр-міністра Терези Мей, яка описує в загальних рисах план щодо Брексіта. Вона підтвердила, що Великобританія дивиться на “жорсткий Брексіт” – інакше вона залишить єдиний ринок. Окремо, дані Управління національної статистики показали, що споживчі ціни у Великобританії підвищилися на 1.6% в грудні, від опублкованих в листопаді на 1.2%.
  • Євро вище на 0.8% в 1.0688 по відношенню до долара. Тим часом останнє прочитання німецьких Економічних настроїв ZEW – увійшло в 16.6 на січень, нижче за очікування 18.3, але вище попереднього читання 13.8.
  • Російський рубль сильніший на 1.1% до 59.1753 за долар, в той час як сира нафта марки Brent, за міжнародною оцінкою, зросла на 1.2% до рівні 56.53 $ за барель.
  • Японська ієна вище на 0.6% в 113.55 за долар.
  • Мексиканське песо більш сильне на 0.7% до 21.5846 за долар.

оба


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: