Тигр у зоопарку Бронкса Нью-Йорку дав позитивний результат на коронавірус

06.04.2020 0 By Chilli.Pepper

Тигр у зоопарку Бронкса Нью-Йорку дав позитивний результат на новий коронавірус, що вважається першою відомою інфекцією у тварини в США або у тигра у будь-якому місці, повідомили федеральні чиновники і зоопарк у неділю.

тигр

Про це йдеться у bloomberg із посиланням на Associated Press.

Вважається, що 4-річний малайський тигр на ім’я Надя – і шість інших тигрів і левів, які також захворіли – були заражені співробітником зоопарку, у якого ще не було симптомів, повідомили у зоопарку. Вперше тварина почала виявляти симптоми 27 березня, але у всіх все добре, і очікується одужання, повідомили у зоопарку, який закритий для публіки з 16 березня на тлі зростаючого спалаху коронавирусу у Нью-Йорку.

“Це дуже важкі дні для всіх нас, незалежно від того, де ми живемо і працюємо. Ми подбаємо про те, щоб все, що ми можемо витягти з цих обставин, було використано для кращого розуміння і боротьби з цією хворобою”, – заявив директор зоопарку Джим Брегені.

Відкриття піднімає нові питання про передачу вірусу у тварин. Міністерство сільського господарства США, яке підтвердило результати тесту Наді у своїй ветеринарній лабораторії, повідомляє, що не було жодних відомих випадків вірусу у домашніх тварин або домашньої худоби у США.

“На даний час немає жодних доказів того, що тварини можуть передавати вірус людям або що вони можуть бути джерелом інфекції у Сполучених Штатах”, – говорить д-р Джейн Руні, ветеринар, чиновник USDA, у інтерв’ю.

У неділю Міністерство сільського господарства США заявило, що не рекомендує проводити звичайне коронавірусне тестування на тваринах, в зоопарках або в інших місцях, або у співробітників зоопарку. Проте, Руні сказав, що невелику кількість тварин у США було перевірено у Національній ветеринарній лабораторії Міністерства сільського господарства США, і всі ці тести повернулися негативними, крім Наді.

Експерти кажуть, що спалахи коронавирусу у всьому світі обумовлені передачею вірусу від людини до людини.

За межами США було зареєстровано кілька повідомлень про зараження домашніх собак або кішок після тісного контакту зі заразними людьми, включаючи гонконгівську собаку, яка у лютому і на початку березня дала позитивний результат на низький рівень збудника. Сільськогосподарські держдепартаменти Гонконгу прийшли до висновку, що домашні собаки і кішки не можуть передати вірус людям, але можуть дати позитивний результат при виявленні у їх власників.

Деякі дослідники намагаються зрозуміти сприйнятливість вірусу до різних видів тварин і визначити, як він поширюється серед тварин, згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин, що базується у Парижі.

Американська ветеринарна медична асоціація і федеральні центри з контролю і профілактики захворювань рекомендують, щоб заради обережності люди, хворі коронавірусом, обмежували контакт з тваринами – порада, яку ветеринарна група повторила після вивчення результатів тесту у тигра.

Загалом, CDC також рекомендує людям мити руки після роботи з тваринами і робити інші речі, щоб утримувати домашніх тварин і їх будинки у чистоті.

У зоопарку Бронкса Надя, її сестра Азул, двоє амурських тигрів і три африканські леви захворіли на сухий кашель, а у деяких кішок відзначалася задишка і втрата апетиту, говорить доктор Пол Калле, головний ветеринарний лікар зоопарку. Він сказав, що зоопарк провів ретельний аналіз на коронавирус.

Тільки Надя була перевірена, тому що потрібна анестезія, щоб отримати зразок від великої кішки. Її температура була виміряна у той же час, і вона було нормальною, сказав Калле.

За словами чиновників зоопарку, сім хворих кішок живуть у двох місцях у зоопарку, і тварини спілкувалися з одним і тим же працівником, з яким все в порядку. Вони сказали, що приймають “належні профілактичні заходи” для співробітників, які доглядають за хворими тваринами, і у інших великих кішок на ділянці немає ніяких ознак хвороби.

У більшості людей коронавірус викликає легкі або помірні симптоми, такі як жар і кашель, які проходять через дві-три тижні. Для деяких, особливо літніх і просто людей, він може викликати більш важкі захворювання, включаючи пневмонію, і може призвести до летального результату.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: