Тесла обігнав гігантський Форд у ринковій капіталізації

05.04.2017 0 By Chilli.Pepper

Тесла в понеділок став другим за величиною американським виробником автомобілів з точки зору ринкової капіталізації, повідомляє yahoo.

Тесла

Тесла в понеділок став другим за величиною в США виробником автомобілів з точки зору ринкової капіталізації.

Форд змістився на друге місце, продажі якого пригальмувались на тлі побоювань з приводу здатності ринку США продовжувати зростати.

Більшість великих автомобільних проектів повідомили про зниження продажів у США в березні у порівнянні з попереднім роком, але Тесла в минулі вихідні сказав, що протягом перших трьох місяців року відбувся величезний стрибок по кількості автомобілів, що поставляються споживачам.

Цього було достатньо, щоб в понеділок продати акції електромашинного заводу.

Тесла, за заявою, поставила 25 000 своїх високотехнологічних автомобілів в період з січня по березень – це 69 відсоткове зростання у порівнянні із першими трьома місяцями 2016 року, яке вказує що до середини 2017 року вона досягне своєї мети 50 000 транспортних засобів .

В кінці минулого року компанія повідомила про свій перший щоквартальний прибуток більш ніж за три роки, але потім повернулася до збитковості наступного кварталу.

Інвестори в понеділок, як і раніше винагородили компанію, оскільки акції скорегували ієрархію серед американських автовиробників. Tesla Motors обігнала Ford, GM, найбільшого американського автовиробника за ринковою капіталізацією.

На закритті ринку Tesla виросла на 7,3% до $298,52. При ринкової капіталізації в $48,63 млрд.

Форд, який в певний момент знизився на цілих три відсотки, мав ринкову капіталізацію в розмірі 45,47 мільярда доларів. На своєму мінімумі GM знизився до 4,4 відсотка, але зберіг ринкову капіталізацію вище 50,9 мільярда доларів.

Засновник і виконавчий директор Tesla Ілон Маск зазначив в Твіттері, що є козирі у “коротких” продавців, інвесторів, які тримають парі, що акції компанії знизяться.

«Бурхлива погода у Шортвілл», – написав Маск.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: