“Теорію щастя” Ейнштейна продали за $ 1,56 мільйонів на аукціоні

29.10.2017 0 By Chilli.Pepper

Записка Альберта Ейнштейна про теорію щастя, продана у вівторок за 1,56 млн. дол. США на аукціоні в Єрусалимі, вона передавала роздуми вченого, датовані 1922 роком, невідомому покупцеві, повідомляє foxnews.

“Спокійне і скромне життя приносить більше щастя, ніж прагнення до успіху у поєднанні з постійним занепокоєнням”, – йдеться в записці на німецькій мові. (Reuters)

 

Гел Вінер, генеральний директор аукціонного дому, розповів, що пропозиції почалися з 2000 доларів, а наплив ставок стався досить швидко, протягом приблизно 25 хвилин.

Нобелівський вчений написав записку, коли він перебував у Токіо, відразу після того, як йому сказали, що він отримає Нобелівську премію з фізики, говориться в статтях Winner’s Auctions та Exhibitions. В його кімнату прибув коридорний, щоб доставити посилку і у Ейнштейна не було готівки дати йому чайові. Замість цього вчений вручив йому лист паперу з повідомленням.

«Спокійне і скромне життя приносить більше щастя, ніж прагнення до успіху у поєднанні з постійним занепокоєнням», – йдеться у записці на німецькій мові.

Друга записка була недана тому ж коридорному, в якій говориться: «Там, де є воля, є спосіб». Ця записка також продана на аукціоні за 240 000 доларів, сказав Вінер. Він не розкривав, хто був покупцем і продавцем в обох випадках.

Друга “настанова” також перевищила свою попередню оцінку між 4000 і 6 000 доларів США. Торги відкрилися в 1000 доларів.

Повідомляється, що продавець був племінником коридорного, згідно із повідомленням BBC.

Альберт Ейнштейн (фото – АР)

 

Ейнштейн був засновником Єврейського університету в Єрусалимі і залишив йому своє літературну спадщину і особисті документи. Він відхилив запрошення стати першим президентом Ізраїлю. Хоча це його і не найвідоміша робота, роздуми вченого проливають світло на один з великих сучасних розумів.

Ейнштейн помер у 1955 році.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: