Суперники США створюють власного Джейсона Борна супер-солдата?

03.01.2016 0 By Chilli.Pepper

Найвпливовіші геополітичні противники Сполучених Штатів вже працюють над певними концепціями від яких Америка відмовляється: Збільшення Людської Операційності (ЗЛО, анг. EHO).

chinaЗЛО (EHO) спричиняє зміну тіла і мозку, створюючи те, що деякі називають “супер солдатом”. На прес-конференції, з викладенням дослідницької стратегії Міністерства оборони в понеділок, заступник міністра оборони Боб Уорк попередив, що Америка скоро втратить свою конкурентну перевагу, якщо не буде займатись технологіями EHO.

“Тепер наші противники, цілком відверто кажучи, досліджують збільшення людської операційності і це лякає, витискаючи лайно з нас”, говорить Уорк.

Зміна людей зсередини, щоб діяти ефективніше в бою, представляє етичні дилеми для американських учених та органів військового планування. Уорк каже, що дані етичні проблеми, як правило, не виникають перед авторитарними урядами, як наприклад Росія чи Китай, а відсутність сумнівів у розвитку EHO може форсувати події.

“Ми опиняємося перед необхідністю отримати велике, важливе рішення щодо того, чи є зручним наш рух даним шляхом”, визнає Уорк.

Про яке вдосконалення ми говоримо? Поки що Пентагон не є певним але ми можемо вивести кілька ймовірних людських модифікаторів з попередньої роботи, зробленої Управлінням перспективних дослідницьких програм – і з нашої власної уяви.

Екзоскелети

Вже в 1985 році відставний чотиризірковий армійський генерал Пол Ф. Горман схематично зобразив екзоскелет “Суперзагін” для Управління перспективних дослідницьких програм (DARPA), який захистить солдатів від хімічних, біологічних, електромагнітних і балістичних загроз, включаючи прямий постріл 50-ти калібровою кулею. Аудіо, візуальні і тактильні (touch) датчики, є частиною задуму.

Пізніше, військово-морський флот досліджував використання екзоскелетів для підйому важких вантажів і посилення корабельних операцій з пожежогасіння і ремонтно-відновлювальних робіт. У 2013-му DARPA було партнером американського Командування спеціальних операцій у проекті легкого екзоскелета під назвою TALOS (Тактичний Костюм Оператора Легкого Нападу). Кожен раз, коли виникає обговорення даної теми, хтось згадує Залізну людину.

Наркотики і вакцини

Ви можете стверджувати, що люди були вже модифіковані, принаймні примітивним чином. У ІГІЛ та інших терористичних організацій є велика історія передачі галюциногенів своїм бійцям та інших наркотиків, щоб підтримати їх жорстокість.

Судячи з усього, науково-оборонний офіс DARPA (DSO) досліджували вакцину проти болю, яка змінює свідомість. Після того, як її вводять солдату, який отримав вогнепальне поранення, вакцина теоретично зменшує біль запалення і набряку. Через 30 секунд агонії, солдат не буде почувати болю протягом 30 днів. Поки кровотеча стримується, солдат може продовжувати боротьбу.

Дослідження уряду в припиненні кровотечі привело до іншої програми. Воно включало ін’єкцію мільйонів мікроскопічних магнітів у людину, які згодом можуть бути об’єднані в одній області за помахом “чарівної” палички, тим самим створюючи згусток.

DARPA також вивчав китів і дельфінів – ссавців, яким потрібно не спати довгими відрізками часу, подібно до діючих людей – як натхнення для створення солдата, якому необхідно мало або взагалі не потрібен сон протягом тижня або більше. Кити і дельфіни самостійно контролюють ліву і праву частину мозку, тримаючи одну в активному стані у той час, як інша спить. Не відомо, чи отримали вчені DAPRA будь-який прогрес з контролем людиною напівкуль, але вони дійсно досліджувати потужні наркотики анти-сну, такі як модафиніл.

Мозкові імплантати

Посилення витривалості солдат не обмежується екзоскелетами. В рамках програми під назвою Brain-Machine Interface, DSO досліджували, як імплантати мозку поліпшують когнітивні здібності. Вчені намагались імплантувати комп’ютерний чіп в мозок щура, щоб побачити, чи могли б вони віддалено контролювати рухи тварини. Якщо означений успіх може бути відтворено на людях, це могло б в кінцевому підсумку призвести до контролю або віддаленого управління людиною на полі бою. Серйозно. Програма також вивчає можливість створити змогу солдатам спілкуватися один з одним силою думки.

Розширена людська операційність також теоретично включає в себе психологічне або пізнавальне програмування. Знову ж таки, можна стверджувати, що люди вже давно психологічно програмуються на війну, від німецько-фашистських солдатів до терористів Аль-Каїди. Але мозкові імплантанти, які викликають певні моделі мислення або навіть інструкції могли би бути в опціях. Таким же поглибленням людської сутності може бути інформаційний, спостережний вузол розвідки, вливаючий на тіло різними датчиками і реле зв’язку.

Можливості для EHO можуть бути обмежені тільки нашою творчістю – і тим на скільки те, що ми створюємо лякає, витискуючи з нас лайно.

За матеріалами: esquire.com


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: