США приготувала кібератаку, якщо Росія спробує хакнути вибори

06.11.2016 0 By Chilli.Pepper

У жовтні з’явилися новини про те, що ЦРУ готує варіанти для пуску кібератаки проти Росії після викриття, що вона, швидше за все, стоїть за зламом Національного комітету Демократичної партії цього літа.

cyber attacksТепер, повідомляє джерело NBC News, США проникла у ключові російські системи і будуть готові вжити заходів у випадку, якщо країна вирішить втрутитися у вибори на наступному тижні, інформує theverge.com.

США готові у разі “істотного нападу”.

Системи імовірно включають деякі з телекомунікаційних мереж Росії, її електричної енергосистеми і командних систем в Кремлі. NBC повідомила, що приготування відбуваються на випадок, якщо США зазнає “істотної атаки”, згідно інформації анонімного співробітника розвідки і секретних документів, які потрапили у мережу.

У той час як виборча інфраструктура США має суттєві недоліки з застарілими машинами для голосування і даних виборців, децентралізований характер виборів робить його набагато важчим для зловмисників з наміром прямої зміни остаточного результату.

Цифрова безпека стала проблемою протягом цього виборчого циклу, хоча NBC зазначає, що посадові особи, з якими вана мала бесіду, “не очікують, що Росія атакуватиме критичну інфраструктуру”, хоча й очікують деяку “кібер шкоду”, такі як вкиди підроблених документів і цифрові дезінформаційні кампанії.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: