США почнуть місію контролю за повітряним рухом над Балтикою на кордонах РФ

28.08.2017 0 By Chilli.Pepper

У наступному місяці США візьмуть участь у місії з повітряного нагляду, щоб охороняти повітряний простір над Литвою, Латвією та Естонією, заявили у середу Європейське командування США, за повідомленням defensetech.

F-15C Eagle, призначений 493-й винищувальній ескадрі, знімається в RAF Lakenheath, 15 травня 2017 р. США планують розгорнути F-15C Eagles, Airmen та пов’язане з нею обладнання з 48-ї ескадрілї винищувачів, щоб підтримати наступне повітряне озброєння НАТО в Балтії Обертання на авіабазі Шауляй, Литва. (Фото американського авіаційного зброї / майстер серії Ерік Беркс)

 

Повітряні сили у складі F-15C Eagles з 48-го винищувального крила, RAF Lakenheath, Об’єднаного Королівства, проведуть чергову ротацію на базі повітряних сил НАТО на повітряній базі в Шяуляї, Литва, повідомляє EUCOM.

F-15, діючи як швидка реакційна сила, буде спостерігати за повітрям до кінця року.

В останній раз США були частиною Балтійської місії з контролю за повітряним рухом в 2014 році, коли Росія приєднала Крим.

Обов’язки Повітряних Сил перед країнами Балтії – у яких бракує достатніх ВПС – піддалися перевірці минулого року після обрання тоді президентом Дональда Трампа, що критикував США за те, що вони становлять основу для альянсу НАТО, і залишив двері відкритими, чи буде він захищати країни, які він вважав недоцільними.

Потім секретар ВПС Дебора Лі Джеймс в грудні назвала контролюючу місію критичною, зважаючи на те, що російські військово-повітряні сили провели шквал небезпечних маневрів і польотів біля незахищеного повітряного простору.

За словами Джеймс, німецькі ВПС, що здійснювали нагляд за місією у той час, повідомили про “більше між 30 сутичок з кінця серпня та початком листопада того року, з перехоплення російських літаків, що літали біля цивільних повітряних маршрутів, причому із вимкненими транспондерами”.

Колишній секретар заявив, що США не планують припиняти допомогу в 2017 році, частково завдяки Європейській ініціативі запобігання загрози (колишня Європейська ініціатива з перестрахування), “щоб відобразити, що наша присутність … більше ніж заспокоює”.

“Я просто повторитиму те, що мені сказали лідери країн Балтії, вони, безумовно, розглядають ці дії як вагоме стримування”, – сказав Джеймс під час бесіди, організованої Атлантичною радою у Вашингтоні, D.C.

Після анексії Криму Військово-повітряні сили розгорнули літаки, починаючи з типу “F-15” та “А-10”, в рамках регулярної ротації активів, спрямованих на стримування російської агресії на континенті.

За словами НАТО, США замінює польську F-16 на останню місію.

Окрім того, згідно з інформацією US Air Forces Europe, шість F-15C від Луїзіани та Флориди Повітряної національної гвардії були розгорнуті в якості 159-ї експедиційної винищувальної ескадри у Кефлавіку, Ісландії, для проведення місії з повітряного нагляду на підтримку НАТО.

Ескадрілья прибула до Ісландії 23 серпня, повідомляє USAFE.

США проводять місію НАТО в Ісландії щорічно з 2008 року.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: