Спіткнувшись об долар, саботаж Нігерії штовхнув ціну нафти догори

06.06.2016 0 By Chilli.Pepper

За повідомленням Рейтер — ціни на сиру нафту марки Brent зросли в понеділок, піднявшись від занурення долару, який міг би стимулювати попит, як і атаки на нігерійську нафтову інфраструктуру посилюють поставки, але ознаки відновлення видобутку США блокували прибуток.

нігерія

Атака в Нігерії

 

Ф’ючерси на нафту Brent  (LCOc1) зросли до $ 50,10, але відступили, щоб бути вище на 38 центів, або на 0,7 відсотка на рівні $ 50,02 за барель на 7-00 за Грінвічем. Американські ф’ючерси на нафту (CLc1) зросли на 41 цент, або на 0,8 відсотка до рівня $ 49,03 за барель.

За словами трейдерів, ціни на нафту виросли на фоні різкого падіння курсу долара (.DXY) у п’ятницю після того, як слабкі дані США про робочі місця викликали побоювання з приводу стану найбільшої економіки в світі, скоротивши очікування у короткостроковій перспективі зниження процентних ставок у США.

Слабкий долар підтримує попит на паливо в іншій частині світу, оскільки це робить імпорт нафти, що торгується за долар, дешевшим.

«Слабкіший долар США повів ціни на сировинні товари вище», офіційно заявив ANZ банк в понеділок.

Священний для мусульман місяць Рамадан починається в понеділок і він розглядається як підтримуючий ціни, оскільки веде попит догори у більшості домінуючих мусульманських країн.

За словами трейдерів, ціни також були підтримані атаками на нафтову інфраструктуру в Нігерії, яка вже знизила видобуток країни до більш ніж 20-річного мінімумума і який, як заявили нападники (ІДІЛ), може впасти до нуля найближчим часом.

Досі, скорочення поставок, як в Нігерії або Лівії, зустрічалися зростанням видобутку на Близькому Сході, особливо в Ірані, який був нарощує свій експорт після закінчення міжнародних санкцій проти нього в січні.

Але Іран повертається на міжнародні ринки нафти швидше, ніж очікувалося, — у тому числі з використанням міжнародних танкерних операторів для поставок своєї нафти — швидко досягаючи своєї максимальної потужності.

Це означає, що подальші перебої в глобальних поставках не можуть бути компенсовані зростанням іранського виробництва.

Цінове пожвавлення, проте, було обмежене на тлі ознак збільшення виробництва.

Амерканські енергетичні компанії на цьому тижні додали нафтових бурових установок вдруге в цьому році, заявив представник енергетичних послуг компанії Baker Hughes Inc (BHI.N) в п’ятницю, оскільки виробники обережно підвищили активність після кількох місяців зростання цін.

Бурильники додали дев’ять нафтових вишок за тиждень до 3 червня, в результаті чого загальна цифра вишок зросла до 325, у порівнянні з 642 роком раніше, повідомляє Baker Hughes у своєму детально супроводжуючому звіті.

«Ще не досить, щоб істотно змінити прогноз виробництва США … Є деякі ранні ознаки того, що бурові установки можуть бути повертаються у кращі площі видобутку, а саме пермський басейн», сказав Morgan Stanley.

Видобуток нафти у США впав на 5,4 відсотка з січня і майже на 10 відсотків з середини 2015 року до 8,74 мільйона барелів на добу.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: