Солдати США випробували нову систему націлювання, яка може перетворювати артилерію на “гігантську снайперську рушницю”

26.03.2018 0 By Chilli.Pepper
  • Американські солдати нещодавно завершили черговий раунд тестування нової артилерійської танкової системи армії у форті Грілі.

  • Нова система була високо оцінена за розмір і вишукану функціональність.

  • Один з армійських офіцерів сказав, що новий пристрій може перетворити артилерію “на гігантську снайперську гвинтівку”, повідомляє businessinsider.

Рядовий 1-го класу Ентоні Грінвуд (Anthony Greenwood), ліворуч, знаходить мету, використовуючи систему цільових лазерних позначень системи цільового призначення для спільних дій в Форт-Грилі, штат Аляска. ©Скотт Д. Макклеллан / Командування оперативних випробувань армії США


 

Польові артилерійські війська армії США нещодавно завершили тестування цільової лазерної системи наведення цільової системи спільних впливів на суворій території Тестового центру “Холодні регіони” у Форті Грілі на Алясці.

Ручна система націлювання JETS “є зміною парадигми” у тому, як польову артилерію можна використовувати на полі бою, заявив у жовтні підполковник Майкл Франк, менеджер по продуктам Soldier Precision Targeting Devices. Система може перетворити гаубицю або самохідну артилеристську гармату Паладін “в гігантську снайперську гвинтівку”, – додав він.

Двадцять воїнів з 8-го польового артилерійського полку та 377-го парашутно-польового артилерійського полку нещодавно перевірили систему на ділі, у широкому діапазоні сценаріїв у форті Грілі, повідомляє у релізі армія США.

Військові використовували інфрачервоний тепловізор та тепловізор для виявлення та ідентифікації транспортних засобів і персоналу на різних відстанях, визначаючи, чи є кожен з них другом чи супротивником. Вони також протестували систему в імітаційному міському середовищі, зачищаючи будинки, дахи та кімнати, спостерігаючи сили супротивника в районі.

“Оскільки система є меншою, вам не доведеться турбуватися, про її пошкодження через близкість під час зачищення будівлі”, сказав сержант Ніколас Апперсон з парашутно-польового артилерійського полку. “Якщо вам потрібно перемикати будівлі, розбирання та повторне збирання системи набагато швидше, ніж інших націлювальних пристроїв”.

Спеціаліст. Тайлер Карлсон готується до сканування цілей, використовуючи систему цільового лазерного позначення системи цільового призначення для спільної роботи у випробувальному центрі Cold Regions, Форт-Грілі, штат Аляска. ©Скотт Д. Макклеллан / Командування оперативних випробувань армії США


 

Солдати також були розміщені у випадкових точках на відстані від 500 метрів до 2 кілометрів від їх призначених спостережних пунктів. Перейшовши до своїх спостережних постів, вони встановили свої системи та знайшли цілі біля них. Потім вони створили вогневі задачі та відправили їх у симульовану команду вогневої  підтримки, використовуючи нову Систему Precision Fires-Dismounted, додаток на пристрої Nett Warrior, який є смартфоном з підтримкою Android.

Солдати також були розгорнуті маневреними підрозділами, щоб переміщатися по вогневій лінії. Отримавши імітацію розвідувальних звітів про ворожі цілі на своїх маршрутах, солдатам доводилося збирати свої системи та швидко отримувати цілі.

У кожному 10-годинному робочому дні вони складали в середньому 40 вогневих задач.

Франк високо оцінив точність системи та компактний дизайн, і солдати, які випробовували його у Форті Грілі, хвалили її за ті ж функції.

“Його легка вага дозволяє легко витягнути його на завданні і використовувати у повному обсязі можливостей”, сказав рядовий першого класу Ентоні Грінвуд з 8-го артилерійського полку.

Солдати встановлюють систему орієнтування спільних впливів у випробувальному центрі холодних регіонів, Форт-Грілі, Аляска, в 2017 році. ©армія США


 

“Система JETS, безумовно, набагато легше і набагато легша у підборі і швидкості вивчення всіх функцій”, заявив у релізі армії штаб-сержант Крістофер Маккой, також 8 польової артилерії. “Це так просто, що ви можете її взяти і вивчити за п’ять хвилин”.

Армія в даний час має легкий лінійний лазерний вказівник з легким важелем для націлювання, але він більший і важчий, ніж JETS, вагою близько 16 кг. Він також розглядається як система, що обслуговується екіпажем, хоча насправді контролюється одним солдатом.

Модуль навігації JETS важить менше 2,5 кг, а вся система, включаючи штатив та акумулятори, важить близько 9 кг.

JETS пройшли тестування протягом 2017 року, включаючи тестування аеродинамічних випробувань у Форт-Брегг у штаті Північна Кароліна в серпні, а також експлуатаційні випробування у Форті Грілі в жовтні.

Армія заявила, наприкінці 2017 року, що вона очікує завершити тестування JETS на початку 2018 року та мати систему на озброєнні кожної команди передових спостережень до середини року.

Солдати у Форт Грілі, які провели місяць з системою, сподівався використати її у полі.

“Ця система, безумовно, є великим переходом від того, що використовується передовими спостерігачами і робить нашу роботу набагато більш ефективною”, – заявив Тайлер Карлсон військовий спеціаліст батареї D, 2-377 PFAR.

 

 


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: