Нові Анімалістичні Сміттєві Скульптури Бордало II виникають по всій земній кулі

30.09.2016 0 By Chilli.Pepper

Португальський художник Бордало II створює скульптури зі сміття.

Замість того, щоб проектувати серію ескізів або пробувати уявити собі, яким чином робота буде збиратися у композицію, португальський художник Бордало II (раніше тут і тут) починає кожну з своїх скульптур тварин в брудному полюванні на сировину в засмічених дворах або занедбаних заводах. Автомобільні бампери, шини, дверні панелі, гори піддатливих пластикових бамперів і навіть цілі автомобілі складені або притулені до боків будівлі, щоб нагадувати кумедних персонажів від пеліканів до лисиць і крихітних гризунів. Шматки є локальними, приймаючі форму, як він інтерпретує використовуючи наявні матеріали. В якості останньої деталі кожна тварина завершена аерозольною фарбою, яка дарує майже реалістичну якість.

Завдяки своєму мистецтву, Бордало II сподівається привернути увагу до нашої культури неконтрольованого виробництва  відходів.

“Ідея полягає в тому, щоб зобразити саму природу, в даному випадку тварин, з матеріалів, які відповідають за [їх] знищення”, ділиться він з thisiscolossal.com.

Таким чином, він сподівається зробити руйнування навколишнього середовища більш помітними.

“Іноді люди не визнають, що їх простих процедур занадто багато, ми використовуємо занадто багато ресурсів, занадто швидко перетворюючи їх в сміття, відходи і забруднення навколишнього середовища”.

Бордало II був одним з багатьох художників нещодавно пов’язаних із “Несподіваним” арт-проектом під кураторством JustKids у Форт-Сміт, штат Арканзас, де він створив нову лисицю і опосума. Він також побудував летягу на Street Art Jam 2016 в Естонії, а також кілька предметів для “Ярмарки мистецтва Аруба”. Ви можете слідкувати за його недавнімі роботами над Instagram.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: