Зустріч “Саудівська Аравія-Росія” скасовано, ціни на нафту впали

28.11.2016 0 By Chilli.Pepper

Ціни на нафту різко впали в п’ятницю після того, як Саудівська Аравія вийшла із запланованої зустрічі з Росією і іншими виробниками нафти поза межами Організації країн-експортерів нафти. опек

Члени ОПЕК і ті що не входять в ОПЕК повинні були зустрітися в понеділок, щоб обговорити скорочення виробництва зустрічаючись на засіданні нафтового картеля з 14 країн 30 листопада, повідомляє yahoo.com.

О 2:55 ночі за східним стандартним часом в суботу, Brent сирої нафти, світовий еталон, торгується на рівні $ 47,12 за барель, що нижче майже на 4 відсотки, але опускався нижче позначки $ 47 кілька разів за попередню годину. WTI Crude, еталон США, торгується втративши більш ніж 4 відсотки – $ 45,96 за барель.

В ході зустрічі між ОПЕК і не-членами ОПЕК виробників, Росія, яка поряд з Саудівською Аравією є одним з двох найбільших виробників у світі, як очікується, запропонує заморозити виробництво на нинішньому рівні, а не його скорочення. Саудівська Аравія вийшла з переговорів через розбіжності щодо поділу скорочень поставок і переговори в понеділок зруйнувалися, перш ніж вони навіть почались.

Офіційно ОПЕК заявив в п’ятницю, що Саудівська Аравія хоче прояснити членам картелю свої розбіжності, перш ніж вони сядуть за стіл переговорів з не-членами ОПЕК, повідомляє Wall Street Journal.

Ціни на сиру нафту відновилася протягом минулого тижня після того, як Іран, член ОПЕК який відмовляється погодитися на виробничі скорочення, попередив про свою готовність діяти відповідно до планів картелю.

“Досить імовірно, що міністри нафти і енергетики країн-членів Організації країн-експортерів нафти досягнуть домовленості на засіданні 30 листопада”, сказав міністр нафти Ірану Біжан Зангнех 19 листопада після зустрічі з генеральним секретарем ОПЕК в Тегерані.

Іран і Ірак не згодні зі скороченням виробництва на попередньому засіданні ОПЕК у Відні місяць тому, відправили ціни на сиру нафту в акробатичний фляк. Зміна позиції щодо Ірану, який нарощував своє виробництво після скасування міжнародних санкцій на початку цього року, як очікується, підвищить шанси на скорочення виробництва на стадії узгодження в ході майбутньої зустрічі у середу.

“Шарада добігає кінця. Їм довелося скасувати зустріч в понеділок, щоб уникнути незручності його закінчення невдачею. Ринок щедро винагороджував ОПЕК за риторику і тепер готовий покарати його суворо, якщо вони не зможуть дійти згоди”, сказав Джон Кілдафф, партнер Again Capital LLC, хедж-фонду в Нью-Йорку, який фокусується на енергоносіях, повідомляє Bloomberg.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: