Розтяжна «шкіра» дає роботам відчуття дотику

18.10.2017 0 By Chilli.Pepper

Шкіра імітує спосіб, яким може відчувати людська рука, повідомляє новину engadget.

UCLA Engineering

Роботи досить перспективні “організми” в якості перших респондентів, але вони не можуть ефективно демонтувати бомби або виконувати тонкі процедури першої допомоги, оскільки не можуть відчувати те, до чого вони торкаються. Щоб виправити цю проблему, команда інженерів з Вашингтонського університету і Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі (UCLA) розробили розтяжну шкіру, яка може покрити будь-яку частину робота. Шкіра може дати машині здатність відчувати вібрації і силу зсуву, або неврівноважені сили, які штовхають одну частину тіла в одному напрямку, а іншу частину в протилежну сторону.

Коли-небудь сунули пальцем по рівній поверхні? Ви помітите, що частина вашої плоті під нігтем випирає в протилежному напрямку ковзання, а інша сторона натягнута. Це сила зсуву – одна з сутностей, яку може імітувати штучна шкіра. Сенс в тому, що команда вбудувала дуже, дуже маленькі серпантинні канали по всьому розтяжному матеріалу і наповнила їх електропровідним рідким металом.

Ось як пояснює це Вашингтонський університет:

«Коли палець робота ковзає по поверхні, змієподібні канали, вкладені в шкіру і заповнені електропровідним рідким металом, розтягуються з одного боку [роботизованого] пальця і ​​стискають один одного. Це змінює кількість електрики, яке може пробігати через канали і які можуть бути скоррельовані з силою зсуву і вібрацією».

Лідер команди Джонатан Познер, яка надає шкірі здатність відчувати вібрації і сили, сказав: «Ми досягли рівня чутливості і точності, яка узгоджується з людськими руками». Це важливий прорив, який може привести до створення роботів, здатних виконувати делікатні операції і знешкоджувати вибухові речовини без необхідності віддалених операторів.

Зовсім недавно була інформація про прорив в області сінтетіческіx м’язів, який може привести до “реалістичних” роботів. Ймовірно контекст одного або декількох із сценаріїв науково-фантастичних фільмів наповнять нашу реальність швидше ніж ми очікуємо?


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: