РФ звинувачує США у порушенні договору про продаж оборонних систем Японії

02.01.2018 0 By Chilli.Pepper

Заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков у суботу звинуватив Сполучені Штати у порушенні ключового договору про зброю, продажою систем протиракетної оборони до Японії, повідомляє spacewar.

«США розгортає їх (системи ПРО) на своїх військових баз в Румунії і Польщі, біля наших західних кордонів, що йде врозріз з Договором про РСМД тисяча дев’ятсот вісімдесят сьомого року заборону на розгортання таких систем на місцях”, сказав Рябков в заяві опублікована на сайті МЗС РФ.

«Той факт, що такі комплекси можуть з’явитися на східних кордонах Росії створює ситуацію, яку ми не можемо ігнорувати у нашому військовому плануванні», сказав Рябков.

У четвер російський речник МЗС Марія Захарова сказала, що розгортання системи ПРО США негативно вплине на відносини між Токіо і Москвою.

“Ми вважаємо, крок зроблений японською стороною, у напрямі проти зусиль забезпечення миру і стабільності в регіоні”, сказала Захарова, додавши, що Москва має “глибоку стурбованість і серйозну заклопотаність” з приводу ПРО.

19 грудня уряд Японії схвалив установку двох систем наземного базування ПРО “Егіда-Ашор” виробництва США, щоб захистити країну від зростаючої ядерної та ракетної загрози Північної Кореї.

Японія планує збільшити бюджетну оборону на наступний фінансовий рік, щоб зміцнити свою протиракетну оборону проти загрози, яку становить її сусід.

Раніше у цьому місяці міністр оборони Японії, Онодер Іцуноріте заявив, що країна планує придбати крилаті ракети дальнього радіусу дії із дальністю близько 900 кілометрів (560 миль) у американських фірм.

Цей крок є суперечливим, оскільки пацифіська конституція Японії забороняє використовувати сили як засіб врегулювання міжнародних суперечок.

Після того, як Північна Корея запустила ракету над островом Хоккайдо в Японії у вересні прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що він “ніколи не потерпить небезпечні провокаційні дії” Північної Кореї і закликав міжнародне співтовариство нарощувати тиск на Пхеньян.

Північна Корея погрожувала “втопити” Японію в морі.

Глобальна тривога з приводу Північної Кореї, постійно зростала в цьому році, Вашингтон закликає інших членів ООН розірвати відносини з Пхеньяном, щоб посилити тиск на Пхен’ян.

Однак заклик не дозволив переконати ключових прихильників Північної Кореї у Китаї і Росії вжити заходів щодо ізоляції режиму.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: