20 найсильніших збройних сил країн світу

06.10.2015 0 By Chilli.Pepper

Американський F-22 летить поряд із F-35.

Незважаючи на скорочення бюджету і зменшення розміру, США підтримали свою позицію найсильніших збройних сил у світі, згідно звіту про глобалізацію від Credit Suisse.

У той час як США – все ще безперечно головна військова супердержава в світі, Росія і Китай – її найближчі конкуренти. Канада, однак, є найслабшою з цих двадцяти країн у рейтингу.

Credit Suisse визнав труднощі визначення порівняння військової сили у свому звіті. Щоб забезпечити оцінку, звіт призначає зважені значення для шести змінних перш, ніж звести в таблицю остаточного рейтингу.

Чинники, що розглядаються для військової сили і їх загальної ваги: кількість активного персоналу (5% від загального балу), танки (10%), гелікоптери (15%), літаки (20%), авіаносці (25%) і субмарини (25 %).

Ранжування визначає збройні сили у суто кількісних термінах і не становить фактичну якість зброї та підготовки, яку збройні сили можуть мати. Тому, розміщення деяких країн у списку може стати несподіванкою.

20 найсильніших збройних сил у світі нижче.

 

20) Канада

Канадський вояка на патрулюванні в Афганістані

Бюджет:
$ 15,7 млрд
Активного фронтового персоналу: 92000
Танки: 181
Всього літаків: 420
Подводні човни: 4

Канада завершує список через невелику кількість в країні активного персоналу, відсутность авіаносців і гелікоптерів і невелику кількость танків і субмарин. Однак Канада все ще бере участь в американських операціях в Афганістані та Іраку і вона – член військового союзу НАТО.

Канада – також партнер в американській програмі F-35, хоча може зменшити закупівлю F-35 в залежності від результатів виборів у жовтні.

19) Індонезія

Індонезійські солдати досягають аеропорту Talang Betutu в Палембанзі, щоб зміцнити пожежні команди в південній області Суматри 10 вересня 2015

Бюджет: $ 6.9 мільярдів
Активний фронтовий персонал: 476,000
Танки: 468
Літаки: 405
Субмарини: 2

Індонезійські збройні сили розмістили вище над Канадою через її високу кільсть активного персоналу і відносно велике число танків. Збройні сили, однак, страждають від відсутності перевізників і літаків, а також малої кількості субмарин.

18) Німечина

Німецькі сили спецпризначення

Бюджет: $ 40.2 мільярда
Активний фронтовий персонал: 179,046
Танки: 408
Літаки: 663
Субмарини: 4

Німецькі збройні сили розмістились низько в списку через відсутність у них військово-проекційних платформ. Німеччина не має авіаносця і має відносно небагато субмарин, що, згідно методології Credit Suisse, занижує її ранжування.

Але у Німеччині є значна кількість атакуючих гелікоптерів. Нещодавно, країна почала розглядати пропозиції військової підтримки східноєвропейським учасникам НАТО.

17) Польща

Польські військовослужбовці беруть участь у військових навчаннях недалеко від міста Яворів під Львовом 19 вересня 2014.

Бюджет: $ 9.4 мільярдів
Активний фронтовий персонал: 120,000
Танки: 1,009
Літаки: 467
Субмарини: 5

Польща перважає Німеччину в списку через більше число танків і більш диференційованого підводного флоту. Польща також рішуче збільшила свої військові витрати у відповідь на захоплення Росією Криму і триваючої кризи в Україні.

16) Таїланд

Тайський вояк тримає оборону на військовому гелікоптері після прибуття в область південного Наратхівату

Бюджет: $ 5.39 мільярдів
Активний фронтовий персонал: 306,000
Танки: 722
Всього літаків: 573
Підводні човни: 0

Військові Таїланду в даний час контролюють країну після перевороту в травні 2014. Збройні сили – великий гравець у підтримці тайської єдності і Таїланд отримує вагомі бали від Credit Suisse за свою кількість активних кадрів, танків, і авіаносця.

Таїланд також має високу оцінку через авіаносець, хоча і не має повітряних суден для комплектації човна.

15) Австралія

Австралійський вояка з 5-го батальйону Королівського австралійського полку робить маршкидок на пляж після приземлення в десантному автомобілі від USS Peleliu під час участі в штурмових вправах на базі морської піхоти у Гаваях під час багатонаціонального військового навчання RIMPAC в Кано, Гаваї 29 липня 2014

Бюджет: $ 26.1 мільярдів
Активний фронтовий персонал: 58,000
Танки: 59
Всього літаків: 408
Підводні човни: 6

Збройні сили Австралії порівняно нечисленні – вони отримують нижчі рейтинги у звіті через кількість активного персоналу і танків. Вона отримує близьку до дна оцінку також через число літаків, які є в наявності у неї на флоті.

Credit Suisse підвищує ранжування Австралії через її гелікоптери нападу і також субмарини.

14) Ізраїль

Середа, 28 січня 2015 ізраїльські вояки забезпечують Ізраїль-ліванський кордон. Ліванська група Хезболли бере на себе відповідальність за сьогоднішній напад на ізраїльський військовий конвой.

Бюджет: $ 17 млрд
Активний фронтовий персонал: 160000
Танки: 4,170
Всього літаків: 684
Субмарини: 5

В абсолютному вираженні Ізраїль має нечисленні збройні сили. Але через обов’язкову військову службу великий відсоток населення Ізраїлю у військовому відношенні є підготованим. З передумовою перебування в оточені агресивних сусідів у Ізраїля також є багато танків, літаків і парк гелікоптерів нападу.

Ізраїль також володіє якісними військовими перевагами. Він має космічні активи, передові винищувачі, високотехнологічні збройні безпілотні літальні апарати, а також ядерну зброю.

13) Тайвань

“Леопардовий” стажер в якості частини плавців Тайваньської морської піхоти повзе 50 метровий шлях зубчастими коралами і каменями у випробуванні “Дорога в небо” в Zuoying, Гаосюн 19 січня 2011 року. Випробування є заключним етапом дев’яти тижнів інтенсивної програма навчання “амфібій”.

Бюджет: $ 10.7 мільярдів
Активний фронтовий персонал: 290000
Танки: 2,005
Всього літаків: 804
Підводні човни: 4

Під загрозою з боку Китая, який продовжує будувати плани про те, як вторгнутися і повернути країну, Тайвань зосередив свій військовий розвиток на планах захисту. Таким чином, острів займає п’яте місце за кількістю гелікоптерів у рейтингу. Країна також має досить великий парк літаків і велику кількість танків.

12) Єгипет

Бронетранспортери і танки в єгипетських збройних силах.

Бюджет: $ 4.4 мільярда
Активні фронтові персонал: 468,500
Танки: 4624
Всього літаків: 1,107
Підводні човни: 4

Єгипетські військові є одними з найстаріших і найбільших збройних сил на Близькому Сході. Вони отримують значну фінансову допомогу від США і займають п’яте місце за танковим парком у світі. Вони володіють більш ніж 1000 танками М1А1 Abrams, багато з яких перебувають на зберіганні і ніколи не були застосовані.

Єгипет також має відносно потужні повітряні сили.

11) Пакистан

Пакистанські вояки стоять на сторожі, оскільки люди, які втікали від бойових дій проти бойовиків в Північному Вазірістані, отримують постачання продовольством від армії в Банну

Бюджет: $ 7 млрд
Активний фронтовий персонал: 617,000
Танки: 2 924
Всього літаків: 914
Підводні човни: 8

Пакистанські військові є одними з найбільших збройних сил у світі, з точки зору активних кадрів. Credit Suisse також будує репутацію країни за наявністю великої кількості танків, літаків, гелікоптерів нападу.

Крім того, Пакистан, як вважають, створює ядерну зброю досить швидкими темпами, так що у нього може бути третій за величиною у світі ядерний арсенал протягом наступного десятиріччя.

10) Туреччина

Турецькі армійські танки займають позицію на турецько-сирійському кордоні біля південно-східного міста Сурук в області Санліурфи 6 жовтня 2014

Бюджет: $ 18.2 мільярдів
Активний фронтовий персонал: 410,500
Танки: 3,778
Всього літаків: 1,020
Підводні човни: 13

Збройні сили Туреччини є одними з найбільших у східній частині Середземного моря. Хоча не вистачає авіаносця, тільки п’ять країн за списком Credit Suisse мають більше підводних човнів, ніж Туреччина.

Крім того, країна може претендувати на вражаюче великий танковий парк, а також численні гелікоптери і атакуючі літаки.

Туреччина також є відданим членом програми F-35.

9) Великобританія

Британський армійський Капрал Бірендра Лімбу 2-го Батальйону, Королівських Стрілків Гюрхі, показує свою гвинтівку афганським дітям, оскільки він охороняє територію біля контрольно-пропускного пункту Afghan National Police (ANP) недалеко від міста Лашкаргаха в провінції Гільменд, південний Афганістан 13 липня 2011 року.

Бюджет: $ 60.5 мільярда
Активний фронтовий персонал: 146,980
Танки: 407
Всього літаків: 936
Підводні човни: 10

Хоча Великобританія планує зменшити розмір своїх збройних сил на 20% між 2010 і 2018 рр, вона може розраховувати на здатність спроектувати свою силу в усьому світі.

Королівський флот планує впровадити авіаносець HMS Queen Elizabeth, у якого є злітна палуба, що має розміри 4.5 акрів, на службу в 2020 р., несучи ударні винищувачі  40 F-35B Joint Strike по усьому світу.

8) Італія

Італійський винищувач ВПС Eurofighter Typhoon патрулює над Балтією під час повітряної місії охорони НАТО з авіабази Зокняй поблизу міста Шяуляй 10 лютого 2015.

Бюджет: $ 34 млрд
Активний фронтовий персонал: 320,000
Танки: 586
Всього літаків: 760
Підводні човни: 6

Італійські збройні сили розмістили досить високо у звіті Credit Suisse через володіння двома активними авіаносцями. Ці перевізники, на додаток до відносно більшої кількості субмарин і паркам гелікоптерів нападу, різко підвищили ранжування Італії.

7) Південна Корея

Члени спецназу Південної Кореї беруть участь у військовій підготовці.

Бюджет: $ 62.3 мільярда
Активний фронтовий персонал: 624,465
Танки: 2 381
Всього літаків: 1,412
Підводні човни: 13

Південна Корея залишилася з невеликим вибором – мати численні і боєздатні збройні сили перед загрозою потенційної північнокорейської агресії. З такими реаліями, Південна Корея має ряд підводних човнів, гелікоптерів і активний персонал.

У країні також є численні танки і шості в світі за величиною військово-повітряні сили.

6) Франція

Французькі солдати патрулюють в долині Terz, приблизно 60 км (37 миль) на південь від міста Тесселіт в північному Малі 20 березня 2013. Франція розгорнула приблизно 4,000 військ в Малі, поруч з регіональною африканської силою, в дев’ятитижневий операції, яка вела ісламістів у притулку пустелі і гори близько алжирського кордону.

Бюджет: $ 62.3 мільярда
Активний фронтовий персонал: 202,761
Танки: 423
Всього літаків: 1,264
Підводні човни: 10

Французькі ЗС відносно невеликі, але добре підготовлені, професійні і здатні до проекції сили.

Країна має майже новий авіаносець Шарль де Голль, і Франція регулярно бере участь у військових маневрах по всій Африці, щоб допомогти у стабілізації урядів і боротьбі з екстремізмом.

5) Індія

Персонал Rapid Action Force (RAF) Індії позує для фото в їх базовому таборі в Нью-Делі 6 листопада 2014.

Бюджет: $ 50 млрд
Активний фронтовий персонал: 1,325,000
Танки: 6,464
Всього літаків: +1905
Підводні човни: 15

Індія є однією з найбільших військових держав на планеті. Вона має найактивнішу людську силу будь-якої країни крім Китаю і США, на додаток до більшої кількості танків і літаків від будь-якої країни, крім США, Китаю, чи Росії.

Індія також має доступ до ядерної зброї. Вона, як очікується, візьме четверте місце як військовий марнотрат на землі в 2020 році.

4) Японія

Японські танки і вертольоти участь у військових навчаннях.

Бюджет: $ 41.6 мільярда
Активний фронтови персонал: 247,173
Танки: 678
Всього літаків: 1,613
Підводні човни: 16

В абсолютному вираженні, японські ЗС є відносно невеликими. Тим не менш, країна дуже добре споряджена.

За даними Credit Suisse, вона має четвертий за величиною підводний флот в списку. Японія також має чотири авіаносці, хоча ці судна облаштовані тільки парками гелікоптерів.

Японія також має четвертий за величиною бойовий флот гелікоптерів після Китаю, Росії та США.

3) Китай

Китайський солдат бере участь у тренуванні під час сильного снігопаду в Хейхе, провінції Хейлунцзян

Бюджет: $ 216 млрд
Активний фронтовий персонал: 2,333,000
Танки: 9,150
Всього літаків: 2 860
Підводні човни: 67

Китайські ЗС швидко зросли з огляду на розміри і можливості за останні кілька десятирічч. В умовах “сирої” людської сили, це найбільші війська у світі. Країна також має другий за величиною танковий парк після Росії і другий за величиною підводний флот після США.

Китай також сягнув швидких успіхів у військовій програми модернізації, в даний час розробляє ряд потенційних ігрових змін у військових технологіях, включаючи балістичні ракети і літак п’ятого покоління.

2) Росія

Російські солдати на військових бронетранспортерах на дорозі недалеко від портового міста Криму Севастополя 10 березня 2014.

Бюджет: $ 84.5 мільярда
Активний фронтовий персонал: 766,055
Танки: 15,398
Всього літаків: 3,429
Підводні човни: 55

Російські збройні сили – безперечно другі найсильніші ЗС у світі. У Росії є найбільший парк танків у світі, другий за величиною парк літаків після США і третій за величиною підводний флот після США і Китаю.

Військові витрати Кремля збільшилися майже на одну третину з 2008 і, як очікують, зростуть на 44%  за наступні три роки. Росія також продемонструвала свою здатність спроектувати силу за кордоном на прикладі розгортання своїх солдатів у Сирії.

1) Сполучені Штати

Бюджет: $601 мільярд
Активний фронтовий персонал: 1400000
Танки: 8848
Всього літаків: 13892
Підводні човни: 72

Незважаючи на секвестр та інші скорочення, Сполучені Штати витрачають більше грошей – $ 601 млрд – на оборону, ніж наступні дев’ять країн за індексом Credit Suisse разом узяті.

Найбільшою загальноприйнятною військовою перевагою Америки є її флот з 10 авіаносців. Для порівняння Індія, яка будує свій третій носій, посідає друге місце за кількістю перевізників у світі.

США також має набагато більший повітряний флот ніж будь-яка країна, передові технології, такі як нові загороджувальні гармати військово-морського флоту, багаточислені і добре підготовлені людські сили – і це не рахуючи найбільшого у світі ядерного арсеналу.

 

За матеріалами: 20 найсильніших ЗС світу- Business Insider


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: