Протиракетна батарея, розгорнута в Хакодате після випробувань північно-корейської ракети

19.09.2017 0 By Chilli.Pepper

У вівторок Японія розгорнула протиракетну батарею у Хакодате, великому місті на найпівнічному головному острові Хоккайдо біля траєкторії польотів балістичних ракет, нещодавно випущених Північною Кореєю, повідомляє новину japantoday.

Ранкове розгортаєння протиракетної батареї на базі штабу наземних сил самооборони у Хакодате, Хоккайдо. Фото: KYODO

 

Батарея була перенесена в міський табір сил наземної самооборони, за 70 кілометрів з бази сил самооборони Повітряних сил, мабуть, тому що її перехоплювачі захоплюють всього кілька десятків кілометрів.

Перехоплювачі типу «земля-повітря», що отримали назву Patriot Advanced Capability-3, призначені для збивання балістичних ракет, перш ніж вони потраплять в наземну ціль, якщо японські ракети розміщені у морі – Standard Missile-3 – не зможуть перехопити їх на дальшій відстані.

Міністерство оборони перевело батареї PAC-3 до Хіросіми і у три інших префектури в західній Японії в серпні після того, як Північна Корея погрожувала запустити балістичні ракети над регіоном на територію США – в Гуам.

Замість цього Північна Корея запустила балістичні ракети над Хоккайдо 29 серпня і в минулу п’ятницю. Вони пролетіли над півостровом Осима, де розташований Хакодате, перед тим, як приземлитися в Тихому океані на 1000-2000 км від Хоккайдо.

Північна Корея “може запустити балістичні ракети, які знову будуть літати над нашою нацією”, – заявив у вівторок міністр оборони Ітунорі Онодера. «Щоб підготуватися до надзвичайних ситуацій, ми хочемо докласти всіх зусиль, щоб захистити безпеку людей».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: