Прорив у області синтетичних м`язів може призвести до “реалістичних” роботів

22.09.2017 0 By Chilli.Pepper

Прорив у “м’якій” робототехніці означає, що вчені тепер на один крок наближаються до створення реальних машин, повідомляє новину yahoo.

фото: pixabay

 

Дослідники Columbia Engineering розробили 3D друковану синтетичну тканину, яка може діяти як активний м’яз. Матеріал, який може штовхати, тягнути, згинати і крутити (завдяки використанню силіконової гуми, мікро-пухирців та етанолу) також здатний переносити вагу що перевищує власну в 1000 разів. Винахід не тільки може призвести до суперсильних машин (наприклад, Terminator, який працює у виробництві), але також випускатиме м’яких роботів з їхніх сучасних зв’язок.

Ви бачите, синтетичні технології м’язів в даний час залежать від прив’язаних зовнішніх компресорів або високовольтної апаратури. Але, роботам, обладнаним цією новою тканиною, теоретично можна було б звільнитися від цього, щоб рухатися, подібно до людей, що дозволить їм краще захоплювати та підбирати об’єкти. Це велика справа, тому що бот, в кінцевому підсумку, допоможе вам отримати допомогу в неінвазивних операціях та піклуватися про людей похилого віку, серед інших завдань.

Дослідники рекламують матеріал як першу синтетичну мускулатуру, яка може протистояти як високоактивній напрузі, так і високому навантаженні. «Ми добилися більших успіхів у створенні роботів, але роботи все ще примiтивнi», – сказав провідний вчений Ход Ліпсон. «Це великий шматок головоломки, і, як і біологія, новий пристрій може бути сформований і змінений у тисячі способів. Ми подолали одну з останніх перешкод для створення реалістичних роботів».

Після 3D-друку в потрібній формі команда електрично запустила штучний м’яз за допомогою тонкого резистивного дроту та малої потужності (8 В). Потім вони випробували його в різних робототехнічних додатках, де вони продемонстрували значну здатність до розтягнення-скорочення. Дослідники стверджують, що синтетична тканина також здатна розтягуватися до 900 відсотків при електричному нагріванні до 80 ° C.

Грунтуючись на своїх вихідних висновках, команда планує включити провідні матеріали, щоб замінити потребу в сполучному дроті. Далі по лінії, вони мають намір під’єднати його до штучного інтелекту, який може навчитися контролювати м’яз, результататом чого (вони сподіваються) стане “природний” рух.

фото: pixabay


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: