Поліцейські Чикаго спостерігають менше злочинів після використання прогнозуючого коду

07.08.2017 0 By Chilli.Pepper

Дані свідчать, що технологія дійсно допомагає, повідомляє новину engadget.

Поліція Чикаго

 

Зараз правоохоронні органи намагаються використовувати прогнозуюче програмне забезпечення для поліцейської діяльності, але наскільки добре воно спрацює, коли зазнає суворішого випробування? Вочевидь, дуже добре, за даними поліції Чикаго. 7-ма района поліція міста повідомляє, що використання ними алгоритмів прогнозування допомогло скоротити кількість стрільб на 39 відсотків у порівнянні за попередній рік, за перші 7 місяців 2017 року, а вбивства скоротились на 33 відсотка. Три інші райони не стали свідками драматичніших змін, але вони все-таки спостерігали зниження обсягів стрільби на 15-29 відсотків, а також зниження кількості вбивств на 9 -18 відсотків.

Сутність в основному зводиться до того, щоб знати, де і коли розміщувати офіцерів. Один з інструментів, який використовується в 7-му районі, HunchLab, поєднує статистику злочинності з соціально-економічними даними, інформацією про погоду та місцеположенням бізнесу, щоб визначити місце, де можливі злочини. Інші інструменти (такі як “Список стратегічних предметів” та “ShotSpotter”) розглядають зв’язок з бандами, історію затримання наркотиків та датчиками виявлення озброєння.

Якщо взаємодія триватиме, це буде припускати, що поліцейська система прогнозування може врятувати життя, в умовах коли рівень злочинності є особливо високим, оскільки експеремент відбувався на Південній стороні Чикаго. Проте і у відділі поліції Чикаго, і вчені швидко підкреслюють, що алгоритми – це лише одна частина масштабнішого рішення. Офіцери все ще повинні бути присутніми, і це не вирішує основні проблеми, що спричиняють злочинність, наприклад обмежений доступ до освіти та відсутність економічних можливостей. Проте будь-яке успішне скорочення насильства обов’язково має братися до уваги.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: