Останні фотографії Кассіні з Сатурна – гідний кінець його історичної місії

15.09.2017 0 By Chilli.Pepper

Як і всі хороші речі, вони одного разу закінчуються, і дослідження космосу не виключення, констатує mashable.

Сатурн на одному з останніх поглядів на планету з Кассіні. Фото: NASA / jpl-caltech / Інститут науки космосу

 

Космічний апарат Кассіні тепер відчуває невмолиме тяжіння Сатурна, коли космічний апарат розміром з автобус буде скинутий в хмарні вершини гігантської планети.

Навіть незважаючи на те, що зонд, який досліджує Сатурн та його багаточисленні супутники з 2004 року, ось-ось знайде свою погибель, він все ще робить те, для чого був створений: науку.

Фінальні необроблені фотографії з Кассіні, тепер надходять на Землю, і (не дивно), вони так само приголомшливі, як і раніше.

Сатурн 13 вересня. Фото: NASA / jpl-caltech / Інститут науки космосу

 

Кола Сатурна та хмари виділяються проти чорноти космосу в серії зображень, призначених для того, щоб дати нам останній погляд на планету, яка так довго відчувала себе близькою завдяки безтурботній роботі Кассіні.

Кола Сатурну 13 вересня. Фото: NASA / jpl-caltech / Інститут науки космосу

 

Інші фотографії показують туманну атмосферу Титана в останній раз з близької відстані. Великий супутник грає у живими морями та річками метану поряд з дюнами з вуглеводнів.

Вигляд на Тітан, 13 вересня. Фото: NASA / jpl-caltech / Інститут науки космосу

 

Це чужорідний світ на відміну від чогось іншого в нашій Сонячній системі, і після того, як Кассіні завершить свою роботу в 7:55 вечора ET п’ятниці (3:55 за Києвом), наш близький погляд на нього закриється. На даний момент в книгах і планах немає місії назад до системи Сатурна.

Напевно, найбільш гострий образ із цього остаточного набору, ви бачите Енцелад – супутник, який, як вважають, під поверхнею її крижаної скоринки має океан  – позаду Сатурна, коли Кассіні дивиться на нього в останній раз.

Цей супутник є однією з причин катастрофи зонду на величезну планету в першу чергу.

Енцелад, 13 вересня. Фото: NASA / jpl-caltech / Інститут науки космосу

 

Замість того, щоб дозволити Кассіні просто плавати навколо без контролю після вичерпання ракетного палива, вчені вирішили відправити космічний корабель в Сатурн, що дозволить йому згоріти без шкоди.

Цей крах призначений для збереження потенційно придатних для життя супутників від впливу створеного людьми об’єкта, який може їх забруднити.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: