OПEК вважає, що революція електромобілів відбудеться швидше, набагато

18.07.2017 0 By Chilli.Pepper

Кілька тижнів тому було опублікувано нову доповідь Bloomberg New Energy Finance (BNEF), яка передбачала, що революція електромобілів може відбутися набагато швидше, ніж будь-хто може очікувати.

ОПЕК прогнозує зростання кількості електравтомобілів майже до 500% щороку

 

У 2016 році команда аналітиків BNEF вважала, що до 2040 року 35 відсотків нових автомобілів у світі будуть працювати на електроенергії. Тепер вони думають, що цей показник буде ближче до 54 відсотків, повідомляє yahoo.

Деяхто з вас, напевно, вважає, що цей показник занадто оптимістичний, але ви знаєте, хто не подляє таку точку зору? Організація країн-експортерів нафти, більш відома як ОПЕК.

Відповідно до BNEF, ОПЕК зараз вважає, що продажі електромобілів будуть в п’ять разів вищими, ніж оцінювалися раніше. Тільки минулого року ОПЕК прогнозував, що до 2040 року 46 мільйонів електромобілів блукатимуть по дорогах Планети Земля. Цього року ця цифра була переглянута вище до 266 мільйонів.

І ОПЕК не зовсім одні. Приватні нафтові компанії, такі як BP та Exxon, також стежать за EМ. Хоча прогнози є нижчими, ніж OPEC, обидві компанії прогнозують, що світовий флот EМ перевищить 100 мільйонів одиниць десь у період між 2035 і 2040 роками. Як і аналітики BNEF, ці переглянуті цифри зумовлені, в основному, стрімким зниженням вартості літієвих іонних батарей.

Якщо ці прогнози справдяться, до 2040 року попит на нафту може впасти на вісім мільйонів барелів на день. Саме стільки зараз виробляє США, або приблизно це в обсязі виробництва Ірану та Іраку.

Головне питання, звичайно, полягає в точності прогнозів. І навіть якщо вони справедливі, який ефект вони можуть мати?

Хоча ці цифри здаються величезними, і переглянуті оцінки є значними, падіння видобутку нафти у 8 мільйонів барелів не спричинить руйнування нафтової промисловості. Підприємства та уряди в даний час видобувають близько 96 мільйонів барелів нафти щодня. Зниження у розмірі восьми мільйонів барелів із цієї загальної суми буде значним падінням, і цього може бути достатньо, щоб викликати стагнацію в нафтовій промисловості, але це не було б смертельним ударом у жодному випадку.

Крім того, прогнози ОПЕК, пов’язані з електричними транспортними засобами, безперечно суперечать BNEF. ОПЕК вважає, що до 2040 року електромобілі складатимуть всього 12 відсотків світового автопарку. BNEF вважає, що ця цифра буде майже втричі більшою, тобто 33 відсотки.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: