Олена Тищенко: Запрошую до створення всеукраїнської інтернет-партії

09.10.2015 0 By Chilli.Pepper

Олена ТищеноОлена ТищенкоЗапрошую до співпраці!

Сьогодні всі лідируючі партії та блоки є бізнес-проектами, а ЗМІ – частиною олігархічних холдингів. Саме тому кожний наступний склад Верховної Ради в нас відрізняється від попереднього за партійним та фракційним складом.

Адже Парламент поєднує не політиків, в яких є чітка програма дій та стабільна політична платформа, а ситуативних партнерів. І це не дає можливості для розробки та реалізації будь-якого тривалого курсу розвитку держави. До влади кожного разу приходять сили, які сформовані за непрозорими списками та розглядають її як можливість швидкого збагачення.

Це послабило країну настільки, що наша багатомільйонна потужна держава, із значним інтелектуальним потенціалом, дійшла до того, що на вищі керівні посади в нас призначаються іноземні громадяни з країн, що в десятки разів менші, порівняно з нашою. Нав’язані нам зовні.

В нас відсутня свобода слова. Тривають політичні розправи та порушення замовних кримінальних справ. Корупція набуває все більш централізованого характеру та легітімізується Законами України.

В той же час єдиний ресурс, який не дає можливості знищити свободу слова та забезпечує справжнє волевиявлення – це інтернет.

Тому наразі я працюю над створенням, по суті, всеукраїнської інтернет-партії. Тому що принципово, головне завдання будь-якої політичної партії – це формування політичного курсу держави через зайняття її членами вибірних посад в органах самоврядування та Верховній Раді України.

І зробити це можна без зайвої бюрократії, через мережу однодумців, головна мета яких не реалізація корупційних можливостей, а робота на інтереси кожного громадянина окремо та суспільства в цілому. І поєднати всіх, хто хоче долучитися до дійсно демократичного формування органів державної влади та розробки політичної програми держави, може тільки інтернет. Який не можна поставити на службу кільком олігархам.

Звичайно, мають бути ключові фігури на місцях, обрані членами партії. Спільні зустрічі. Але постійний обмін іфнормацією, ідеями, планами може відбуватися в режимі реального часу кожного дня. Ми маємо таку можливість.

Це – не проект, який можна реалізувати за одинь день. Але саме в цьому полягає його сила. Адже ми можемо разом, поступово, враховуючи інтереси кожного регіону та думки кожного фахівця, розробити державну програму, яка включить в себе все, що ми потребуємо. Як на місцях, так і на загальнодержавному рівні.

І буде достатньо міжнародних фахівців, бажаючих надати нам пораду. Але не вказівку. Таким чином ми самі зможемо визначити програму дій. Визначити власних лідерів. Та проголосувати за це, віддавши голоси за власну партію. Залучити до цього наших друзів, близьких та рідних. І підробити наше волевиявлення буде неможливо, адже ми будемо знати результати голосування заздалегідь.

Справжня демократія – це “демос кратос” – влада народу. А не вибори нав’язаних нам приватними ЗМІ політичних фігур.

Тому кожному, хто зацікавлений, пропоную приєднатися до діалогу щодо порядку утворення партії та подальшої співпраці. Адже лише ми самі можемо зробити країну такою, яка нам потрібна та визначити її майбутнє.

І ніхто за нас.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: