Один з найефективніших способів збагатитися від 90-річного фінансового класика

15.12.2015 0 By Chilli.Pepper

Збагачення це напрочуд просто – і все це починається з розуміння одного ключового поняття: сплачуй спершу собі.

як збагатитисьЦе те, що Джордж С. Клейсон, який народився у 1926 році, проповідує у своїй книзі “Найбагатша людина у Вавилоні” – колекції особистих фінансових класичних притч з найбагатшого міста стародавнього світу: Вавилона.

Клейсон розпочинає з розповіді про Аркада – сина скромного торговця, із великої родини без надії на спадщину – котрий росте, щоб стати найбагатшою людиною у Вавилоні, завдяки мудрості, яку він знайшов у багатого лихваря на ім’я Альгаміш.

Одного разу, друзі Аркада вирішують порадитися із ним. Вони запитують, як він став настільки багатим і як вони можуть зробити те ж саме.

Аркад каже їм, те ж, що сказав йому Альгаміш: сутнісно, економте гроші, перш ніж витрачати їх, замість того, щоб економити гроші із того, що залишилося після витрат.

“Скажіть собі: “частина всього, що я можу заробити – для зберігання”, пояснює він своїм друзям. “Скажіть це вранці, коли ви прокидаєтесь. Скажіть це опівдні. Скажіть це вночі. Кажіть це щогодини, щодня. Кажіть це собі доти, поки слова не стануть як вогняні літери по всьому небу”.

Більш конкретно, каже він їм, треба відкладати мінімум 10% від своїх доходів:

Візьміть будь-яку частину, що здається розумною. Нехай це буде не менше однієї десятої і закладіть її. Впорядкуйте інші витрати, якщо це необхідно. Але закладіть цю частину в першу чергу. Незабаром ви зрозумієте, яке це багате почуття – мати скарб на яких ви одні претендуєте. По мірі того як воно зростає – воно стимулюватиме вас. Нова радість життя буде хвилювати вас. Великі зусилля прибудуть до вас, щоб заробити більше. Для вашого підвищення заробітку також, хіба не такий же відсоток буде для заощадження?

Після того як ви створили звичку з відкладання щонайменше 10%, примусьте ці гроші працювати, радить Аркад своїм друзям: “тоді навчіться змусити свій скарб працювати на вас. Зробіть його своїм рабом. Змусьте його дітей і дітей його дітей .. працювати для вас … Інвестуйте свій скарб з найбільшою обережністю, щоб не втратити його”.

Робити ваші гроші вашими “рабами” є сучасним еквівалентом смарт-інвестування через 401 (к) план вашого роботодавця або інших пенсійних рахунків, таких як Roth IRA або традиційних ІRА. Завдяки складному проценту, ваші заощадження будуть надзвичайно зростати протягом довгого часу – фокус в тому, щоб відкласти гроші, регулярно і почати якомога раніше.

Якщо ви досі не маєте грошей у запасі і бажаєте продовжити інвестування, ви можете досліджувати дешеві індексні фонди, які Уоррен Баффет рекомендує і вивчати інвестиційні онлайн-майданчики, відомі як робо-консультанти.

За матеріалами: finance.yahoo.com


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: