Найкращі фотографії Плутона, які ви, ймовірно, побачите у свому житті

06.12.2015 0 By Chilli.Pepper

New Horizons відправляє на Землю свою першу партію супер фотографій високої роздільної здатості.

На фото: гірська берегова лінія супутника Planum.

На фото: гірська берегова лінія супутника Planum.

Нарешті, зображеня найвищої роздільної здатності з’явились у нас від краю Сонячної системи. У п’ятницю ввечері НАСА випустило фотографії різноманітного рельєфу Плутона з роздільністю 77-85 метрів на піксель і ці карколомні зображення принесли нам ще більше деталей про складний світ кратерів гірської місцевості.

Фотографії з Супутника Planum показали скупчення гряди гір, перш, ніж раптово зустрітись із відносно пласкою лівою стороною серця Плутона. “Нові дані показали, що тут, зокрема, зім’яті хребти зі щебнистих матеріалів, оточуючих кілька гір, які зміцнили наше раннє враження, що гори – це величезні брили криги, які зіштовхнулись і впали, і були у певний спосіб транспортовані у їх нинішнє місцеположення”, сказав член наукової команди New Horizons Джон Спенсер з Південно-західного дослідницького інституту.

Фотографії вищої роздільності дозволять вченим краще зрозуміти загадкову геологію Плутона, який здивував активною поверхнею, що вказує на наявність внутрішнього тепла. Наприклад, на фото нижче можна побачити такі особливості, як нашаровування й внутрішню сторону стін кратера. З додатковим аналізом, це має забезпечити світлину геологічною історією Плутона і дати деякі відповіді про цікаву еволюцію карликової планети.

New Horizons відправлять назад більше таких фотографій з високою роздільною здатністю, створених його Блоком формування зображеннь Розвідки далекої дії на відстані 17 000 км, приблизно за 15 хвилин до найближчого підходу New Horizons до Плутона, протягом наступних пари тижнів. І вони, ймовірно, залишаться найкращим поглядом на світ протягом деякого часу.

Крижані рівнини Плутона і шаровані кратери можуть бути ключем до розгадки його цікавої історії.

Крижані рівнини Плутона і шаровані кратери можуть бути ключем до розгадки його цікавої історії.

При обмежених по розвідці планетарних засобах агентство НАСА має безліч інших високих пріоритетів у зовнішній сонячної системі – місця, як Юпітерський зледенілій світ океану Європи або місяців Енцелада і Титана навколо Сатурна. У одного є гейзери, що вистрілюють у космос з поміж крижаних тріщин у іншого океани метану. Є також системи Нептуна і Урана, які дуже коротко відвідав Вояджер. Нові зображення Плутона мають роздільність приблизно у п’ять разів вище, ніж зображення інтригуючого місяця Нептуна – Тритона, зроблені Вояджером.

За матеріалами: arstechnica.com


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: