Наука про те, чому ви повинні додати воду до вашого віскі

Секрет, як насолодитися хорошим віскі? Додайте води, радить businessinsider.

Світанок і ... віскі. Фото: pixabay

 

Ті хто пьють віскі роблять це протягом століть, щоб підвищити певні смаки та зменшити опік.

Наука має дві конкуруючі теорії, чому це працює. Одне з пояснень припускає, що вода це пастка для поганих присмаків. Віскі містить складову, що зветься ефірами жирних кислот. Ці сполуки цікаво взаємодіють з водою. Один їх кінець відбиває молекули води, а інший — приваблює їх.

Така динаміка може ловити «у пастку» неприємні запахи та смаки. Друга теорія говорить про те, що вода покращує аромат. Віскі включає молекулу під назвою Гуаіакол. Гуаіакол надає вашому напою димчастий, пряний аромат. Зазвичай певна кількість піднімається до поверхні, де ви можете відчути його запах.

Але додавання води викликає ще більший рівень гуаіаколу. Тому хитрість полягає в тому, щоб знайти правильний баланс. Занадто багато води, і ваш напій пом'якшає. Немає води, і ви не отримаєте той самий димчастий аромат.

Більшість експертів пропонують декілька крапель, але не соромтеся тестувати самостійно.


В тему:

UkrNET - поисково-информационный ресурс