Наступна наукова місія ЄКА зосередиться на природі екзопланет

23.03.2018 0 By Chilli.Pepper

Природа планет, що обертаються навколо зірок у інших системах, буде у фокусі уваги четвертої наукової місії ESA (Європейське космічне агентство), яку буде запущено в середині 2028 року.

Фото © ESA


 

“Аріель” – місія великомасштабних досліджень в області атмосферного дистанційного зондування інфрачервоних екзопланет, була обрана ESA як частина плану Cosmic Vision, повідомляє esa.

Місія зачіпає одну з ключових тем “Космічного бачення”: які умови для формування планети і виникнення життя?

Тисячі екзопланет вже було виявлено з величезним діапазоном показників мас, розмірів і орбіт, але немає ніякої картини, що зв’язує ці характеристики з природою батьківської зірки. Зокрема, є прогалина в наших знаннях про те, як хімія планети пов’язана з навколишнім середовищем, у якому вона сформувалася, або ж як тип зірки-господаря управляє фізикою і хімією еволюції планети.

“Аріель” розгляне фундаментальні питання про те, з яких екзопланет і яким чином формуються і розвиваються планетні системи, досліджуючи атмосфери сотень планет, які обертаються навколо різних типів зірок, що дозволяє використовувати різноманітність властивостей як окремих планет, так і в рамках популяцій.

Спостереження за цими світами дадуть уявлення про ранні стадії планетарного і атмосферного утворення, а їх подальша еволюція, у свою чергу, допоможе поставити нашу власну Сонячну систему в даний контекст.

“Аріель – наступний логічний крок в науці екзопланет, що дозволяє нам просуватися по ключовим науковим питаням щодо їх формування та еволюції, а також такий, що допоможе нам зрозуміти місце Землі у Всесвіті”, – говорить Гюнтер Хасінгер, директор з науки ЄКА.

“Аріель дозволить європейським вченим підтримувати конкурентоспроможність у цій динамічній області. Він буде грунтуватися на досвіді і знаннях, отриманих впродовж попередніх екзопланетних місій”.

 


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: