НАСА міркує, що є спосіб дістатися на Марс протягом 3 днів

23.02.2016 0 By Chilli.Pepper

1969-mariner06-07

Ми досягли дивовижних речей за допомогою хімічних ракет  з розміщення супутників на орбіті, посадці людей на Місяці, а також марсоходів на поверхню Марса. Ми навіть використовували іонні двигуни, щоб досягти місць призначення у далеких кутках нашої Сонячної системи. Але досягнення інших зірок, або скорочення часу проходження на Марс або інших планет, вимагає іншого способу мандрівки. Той, який може наблизитись до релятивістської (світової) швидкості.

Ми можемо виконувати місії на Марс, але це займає кілька місяців для транспортного засобу, щоб досягти Червоної планети. Навіть тоді, ці місії повинні бути запущені у найоптимальніші вікна для запуску, які відбуваються тільки кожні 2 роки. Але Уми у НАСА ніколи не припиняють міркувати над цією проблемою, і тепер доктор Філіп Любін,  професор фізики Каліфорнійського університету в Санта-Барбарі, можливо, придумав дещо: фотонний поштовх, який на його думку може знизити час подорожі  від Землі до Марсу, всього до 3 днів, для 100-кілограмового літака.

Система називається DEEP IN (ГЛИБОКО ВСЕРЕДИНІ) або Спрямований Поштовх для Міжзоряних Дослідженнь. Основна ідея полягає у тому, що ми добилися релятивістської швидкості в лабораторії, але не взяли цю технологію –  яка має електромагнітну природу, а не хімічну – до використання за межами лабораторії. Коротше кажучи, ми можемо підштовхнути окремі частинки до найближчої  до швидкості світла всередині прискорювача частинок, але не розгорнули цю технологію до макрорівня.

За матеріалами: universetoday.com


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: